Українців лякають відключеннями світла на Новий Рік: де поширюють фейки

1
Українців лякають відключеннями світла на Новий Рік: де поширюють фейки
В Україні не планується застосування графіків відключення електроенергії під час зимових свят, зокрема на Новий рік. Усі подібні повідомлення є фейками. Поширюють їх через телеграм-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог.

Про це повідомили в "Укренерго".

Там зазначили, що:
- нині в енергосистемі України спостерігається профіцит через знижене споживання, якому сприяє плюсова температура повітря;
- зазвичай у вихідні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі дні.

"Тому в "Укренерго" немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр "Укренерго" не планує обмеження споживання у святкові дні", – йдеться в повідомленні.

Де поширюють фейки
Як розповіли енергетики, фейки про новорічні відключення світла поширюються через телеграм-канали, "що сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог". Причиною вони бачать бажання ворога викликати "панічні настрої серед населення".

"Не ведіться на російську ІПСО! Ми щоранку заздалегідь повідомляємо, чи очікується сьогодні дефіцит і чи планує Диспетчерський центр "Укренерго" обмежувати споживання. Ви також можете відстежувати інформацію про енергопостачання на офіційному сайті вашого обленерго або в особистому кабінеті споживача", – закликали в "Укренерго".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А мені пофіг, в мене є батареї
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні