У Польщі закривають центри допомоги українським біженцям: у чому причина

0
У Польщі закривають центри допомоги українським біженцям: у чому причина
ЮНІСЕФ закриває центри підтримки біженців з України. "Блакитні точки" (Blue Dot Hubs), де переселенці могли отримати консультацію та допомогу, припиняють роботу в Польщі.

Про це пише 24 канал.

Центри допомоги ЮНІСЕФ закриваються
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) оголосили про поетапне закриття центрів "Блакитна точка" в Польщі. У цих місцях регулярно надавали допомогу жінкам та дітям з України після повномасштабного вторгнення.

Такі центри підтримки з'явились у березні 2022 року в транзитних зонах Польщі, де біженці найбільше потребують допомоги. "‎Блакитні точки" відкрили на залізничних вокзалах, пунктах видачі допомоги та центрах розміщення біженців.

"‎Блакитні точки" по всій Польщі припиняють роботу до 31 грудня 2023 року.

"У зв'язку зі змінами у потребах громади біженців та тривалим характером конфлікту, останні місяці важливий акцент був зроблений на переході до більш стійкого підходу через громадські центри, що працюють у співпраці з муніципалітетами та місцевими організаціями, щоб забезпечити розширення прав та можливостей громад на тривалий період", – пояснили на сайті ЮНІСЕФ.

Яку допомогу можна було отримати в центрах
За весь час роботи у "Блакитних точках" було надано близько 950 тисяч послуг дітям та сім'ям, які рятувалися від війни. Це могла бути психологічна підтримка, доступ до дитячого простору, дружнє оточення, консультація батьків, перенаправлення до органів захисту дітей. Також тут могли допомогти всією необхідною інформацією про притулок, транспорт, охорону здоров'я та освіту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні