Експерти попереджають українців про важкий 2024 рік

0
Експерти попереджають українців про важкий 2024 рік
Після невдалого контрнаступу у 2023 році, який не призвів до очікуваної радикальної зміни балансу сил у війні, 2024 рік може стати ще важчим для України.

Про йдеться у матеріалі CNBC, пише УНІАН.

Зазначається, що інтенсивні бої, ймовірно, триватимуть у наступному році, але Україна навряд чи зможе розпочати контрнаступ. Тим часом Росія, швидше за все, зосередиться на утриманні території, яку вона вже захопила, зокрема на сході України.

"Зараз ми перебуваємо в такій ситуації, коли, якщо не буде явного переможця, виникне глухий кут і, можливо, у майбутньому виникне заморожений конфлікт. Терези, на мій погляд, можуть зрушитися, якщо українці не отримають постачання, їм не буде повернено фінансування, і вони не отримають обладнання та людей, яких вони потребують. Тоді ця війна може схилитися на користь росіян", – зазначив колишній заступник командувача Європейського командування США відставний генерал Стівен Твітті.

Аналітики зауважують, що західна підтримка України у 2024 році під питанням. А в подальшому перспективи для України в значній мірі залежать від результату президентських виборів в США.

"Якщо вибори в США відбудуться не на користь України, у поєднанні з тим фактом, що ЄС насправді не наближається до плану — його виробництво боєприпасів настільки далеко від того, яким воно мало бути, щоб дати Україні надію вижити і надію на перемогу — це не дуже веселий прогноз на 2024 рік", – каже аналітик з питань оборони Королівського інституту об’єднаних служб Сем Кренні-Еванс.

Колишній посол США в НАТО Курт Волкер є більш оптимістичним і вважає, що у січні Конгрес ухвалить нову програму допомоги Україні. Але він наголошує на необхідності давати Україні більше високотехнологічної зброї.

"Деякі речі повинні змінитися. Ми повинні зняти обмеження на зброю, яку ми надаємо. Ми досі не надаємо ракети найбільшої дальності і досі не поставили жодного західного літака в Україну. Ці речі мають статися. І я думаю, що ми повинні спробувати дати українцям більше технологічної переваги", – зазначив він.

Тим часом обидві сторони – і Росія, і Україна – нарощують власне військове виробництво та мобілізують додаткові людські ресурси. Експерти вважають це ознакою, що жодна зі сторін не має наміру йти на переговори. Принаймні доти, доки не отримає змогу диктувати свої умови з позиції сили.

"Експерти з питань оборони повідомили CNBC, що їхній базовий сценарій на 2024 рік передбачає продовження нинішньої інтенсивності бойових дій, але те саме відчуття безвиході, коли жодна зі сторін не зможе значно просунутися на землі та захопити або повернути територію", – резюмує видання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні