В Україні може впасти курс долара

0
В Україні може впасти курс долара
Наприкінці 2023 року ситуація на валютному ринку України залишатиметься досить обнадійливою і, можливо, чи не найкращою за весь поточний рік.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку.

За його словами, на безготівковому ринку в умовах "керованої гнучкості" цілком можливе повернення до тимчасового панування пропозиції над попитом, що віддзеркалиться на поточних курсах (курсовий коридор буде в межах 37-37,75 грн/долар та 39-40,5 грн/євро, поточні курсові зміни не перевищать 0,2 грн, а різниця між курсом покупки та продажу менш як 0,1 грн).

Як зазначив банкір, звісно, що це стане можливим за тактики м’якого втручання Національного банку обсягами валютних інтервенцій.

"Водночас після скасування валютних обмежень готівковий ринок впевнено наслідуватиме курсову поведінку міжбанку, а гравці ринку конкуруватимуть між собою власними курсами. Крім того, об’єктивне домінування пропозиції над попитом через "святковий фактор" ще більше зблизить готівковий курс до міжбанківського: ми припускаємо, що в останній тиждень року різниця буде майже нульовою (таке зближення поки що варто вважати ситуативним, однак ми не виключаємо, що це триватиме і на початку 2024 року)", - сказав Лєсовий.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні