Який фрукт допоможе вам легше заснути

0
Який фрукт допоможе вам легше заснути
Виявляється, ананас - це не тільки смачний екзотичний фрукт, який у багатьох асоціюється з "Піна коладою". Він здатний значно покращити якість вашого сну та допомогти забути, що таке безсоння.

Про це пише УНІАН.

Як ананас може вплинути на здатність людини заснути
Ананас допомагає підтримувати вироблення мелатоніну, саме його часто називають тим самим "гормоном сну", адже його кількість в організмі безпосередньо впливає на цей процес, а нестача зумовляє безсоння. За словами зареєстрованого дієтолога Келсі Кунік, існує наукове підґрунтя цим твердженням.

Наприклад, дослідження, опубліковане в Journal of Agricultural and Food Chemistry у 2021 році, показало, що вживання ананаса підвищило рівень мелатоніну в учасників експерименту на 266%. Там йдеться про те, що ананас не тільки допомагає організму виробляти мелатонін, але й впливає на рівень серотоніну та триптофану - ще одних сполук, важливих для наших фаз сну.

Також про позитивний вплив ананаса на рівень серотоніну свідчить дослідження, представлене у 2022 році в Європейському журналі харчування.

Водночас Гарвардська медична школа заявляє, що серотонін - дійсно один з тих самих "гормонів сну", на який людина часто навіть не зважає у цьому контексті.

Також ананас багатий на магній - він відомий своїми властивостями розслабляти м'язи, що потенційно допомагає заспокоїти нервову систему і полегшує розслаблення та засинання. Огляд 2023 року в журналі Biological Trace Element Research дійшов висновку, що існує зв'язок між рівнем магнію та кращою якістю сну.

Скільки корисно їсти ананасу
Про плюси від вживання ананаса зрозуміло, а як щодо його щоденної норми на день. За даними Міністерства сільського господарства США, ананаси багаті на вітамін С й можуть дати нашому тілу 79 міліграмів цієї важливої поживної речовини всього лише в одній порції (приблизно чашка). Це становить приблизно 90% від рекомендованої добової норми. Тож, якщо не маєте протипоказань від лікаря, сміливо вживайте цей фрукт.

Чи можна їсти ананас на ніч
А ось і дійшло до поширеного міфу, що їсти ананас на ніч - це потенційний шлях до гастриту. Цей фрукт має багато клітковини, тож не тільки "не завадить" вам ввечері, а ще й знизить вашу потенційну жагу перекусити чимось перед сном.

"Найкраще їсти ананас на ніч як частину збалансованої вечері або перекусу. Вміст клітковини в ананасі допоможе втамувати голод, запобігаючи виникненню нічного потягу до їжі, який може порушити ваш сон", - йдеться в матеріалі.

Водночас дієтолог Кунік висловлює деякі застереження щодо вживання ананасового соку. Через високий вміст цукру, він може, навпаки, завадити вам заснути. "Пийте ананасовий сік одразу після їжі або з закусками, багатими на білки та жири, щоб уповільнити перетравлення цукру, який міститься в ананасовому соку", - рекомендує вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Що можна їсти вночі Що можна їсти вночі
13 листопада, 2023, 20:29
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні