Святвечір Різдва: головні заборони та прикмети свята

0
Святвечір Різдва: головні заборони та прикмети свята
У неділю, 24 грудня, представники католицької та протестантської церков, а також парафіяни більшості помісних православних церков відзначають Святвечір, який передує одному з головних християнських свят – Різдву Христовому.

"Апостроф" пише, що заборонено робити у ніч перед Різдвом.

У це свято категорично не можна займатися звичайними домашніми справами – прибирати, прати, шити, не можна стригтися та голитися.

Читайте також: В Україні запустили проект "єМиколай": шість кроків, як допомогти дітям у свята

За святковий стіл не можна сідати в темному, брудному та старому одязі. Зустріч Різдва передбачає нові речі, які ще жодного разу не були одягнені.

Не можна гасити свічки та камін до світанку.

Готуючись до цього великого свята, не можна заощаджувати, оскільки вважається, що через це весь наступний рік буде бідним. При цьому обов'язково подавати милостиню.

Навіть за рясним столом не можна переїдати, тому що гріх обжерливості не знімається на це свято.

Згідно з народними прикметами, хуртовина напередодні Різдва – до ранньої весни, а от якщо Різдво буде теплим – то весна навпаки, буде холодною. Сніг, що йде на Різдво, вважається до вдалого року. Якщо у цей день будуть морози, то це до богатого врожаю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні