Рідні військового з Волині майже 2 роки не можуть поховати його на рідній землі

0
Рідні військового з Волині майже 2 роки не можуть поховати його на рідній землі
Віталій Васильович Пархомук із Заболоттівської громади – військовослужбовець танкового взводу танкової роти танкового батальйону 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України, старший солдат.

Історію Героя розповіли на сайті Український меморіал.

Народився 5 червня 1984 року в селищі міського типу Ратне Ратнівського району (нині – адміністративний центр Ратнівської селищної об’єднаної територіальної громади Ковельського району) Волинської області.

Мешкав у селищі міського типу Заболоття Ратнівського району (нині – адміністративний центр Заболоттівської селищної об’єднаної територіальної громади Ковельського району) Волинської області. Закінчив загальноосвітню школу селища міського типу Заболоття, потім – середній спеціальний навчальний заклад за спеціальністю «маляр-штукатур». Працював на різних роботах.

У 2014-2015 роках проходив військову службу у лавах Збройних сил України по частковій мобілізації. Служив у танковому батальйоні 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України (військова частина А2331 (польова пошта В3938), місто Володимир-Волинський Волинської області), з 1 грудня 2014 року – у танковому батальйоні 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України (військова частина А1008 (польова пошта В0259), місто Володимир-Волинський Волинської області).

Протягом 2014-2015 років брав участь в антитерористичній операції на сході України. Воював у Луганській області.

З 2019 року проходив військову службу за контрактом у лавах Збройних сил України. Служив у танковому взводі танкової роти танкового батальйону 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України (військова частина А1008 (польова пошта В0259), місто Володимир-Волинський (з 2021 року – Володимир) Волинської області).

З 2019 року брав участь в операції об’єднаних сил на сході України.

З 24 лютого 2022 року, після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, брав участь у боях з російськими окупантами. Воював на танку Т-64БВ. Учасник боїв за місто Київ.

8 березня 2022 року танковий екіпаж (командир старший сержант Сергій Васіч, старший солдат Віталій Пархомчук та солдат Олег Свинчук) брав участь у наступі з метою знищення противника та звільнення від російських окупантів селища міського типу Макарів Бучанського району Київської області. При наближенні до ворога та його виявленні розпочався бій. У ході бою танкісти завдали окупантам значних втрат у техніці та живій силі. Однак, під час бою ворожа протитанкова керована ракета влучила в український танк, у результаті чого в машині відбулося загорання бойового комплекту з подальшою його детонацією. Екіпаж танка, серед яких старший солдат Віталій Пархомчук, загинув у бою.

Указом Президента України №127/2022 від 12 березня 2022 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшому солдату Пархомуку Віталію Васильовичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Нагороджений орденом «Золота Зірка» (12.03.2022; посмертно), медалями.

Як повідомили на сайті Небесний легіон Волині, тіло Героя евакуювати не вдалося, бо до 22 березня 2022 року територія знаходилась під контролем збройних формувань Росії. На жаль, тіло нашого Героя і досі не перепоховано на рідній землі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні