Чим пиво корисне для здоров'я

0
Чим пиво корисне для здоров'я
Багато хто любить пиво ввечері чи на вихідних, щоб розслабитися та відпочити. Як виявилось, пиво може бути корисним.

Про це пише Daily Star, передає gazeta.ua.

Пиво в помірних кількостях може принести багато переваг для здоров'я: від покращення роботи кишечника до зміцнення кісток і зменшення стресу.

Здоров'я кишечника
Сире пиво може бути продуктом, який допоможе здоров'ю кишечника, але можуть бути деякі недоліки. Але потрібно дотримуватися балансу. Алкоголь може мати негативний вплив на здоров'я кишечника, тому, якщо пиво є вашим вибором ферментованої їжі, то варто зауважити, що більше не означає краще. Для отримання максимальної користі.

Пиво може підтримувати здоров'я кісток
Лікар Єва Хамфріс каже, що пиво може допомогти кісткам, але лише в невеликих кількостях. В одному дослідженні оцінювали щільність кісткової тканини 1182 чоловіків і виявило зв'язок із міцнішими кістками у тих, хто вживав одну-дві чашки пива більшість днів.

Це відкриття, ймовірно, пов'язане з вмістом кремнію в пиві, оскільки цей мінерал має вирішальне значення для здоров'я кісток. Цікаво, що щільність кісткової тканини знижувалася, якщо суб'єкти вживали алкоголь або випивали більше двох напоїв на день.

Містить антиоксиданти
Антиоксиданти - це речовини, які допомагають захистити організм від впливу вільних радикалів - молекул, які можуть пошкодити клітини та спровокувати захворювання серця, рак та інші захворювання.

За словами Джейн Пейтон, засновниці Школи випивки та акредитованого пивного сомельє, і ячмінь, і хміль містять антиоксиданти, і, отже, пиво багате на них.

"Медичні дослідження показують, що група антиоксидантів, відомих як флавіноїди, присутні в хмелі, може запобігти розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету та деяких видів раку", - каже Пейтон.

Дає вам дозу вітамінів
Окрім отримання вітамінів із споживання фруктів та овочів, експерти кажуть, що помірковане пиво також може допомогти.

Пиво містить вітаміни групи В, які відіграють ключову роль у здатності нашого організму виробляти нові клітини. Коли я працював у лікарняних палатах, я навіть іноді рекомендував помірне споживання пива пацієнтам, які мали дефіцит. У цих вітамінах, хоча, звичайно, ці вітаміни можна знайти в інших продуктах харчування, напоях і таблетках.

Пиво містить високий рівень вітамінів B-комплексу, зокрема фолієвої кислоти, яка, як вважається, допомагає запобігти серцевим нападам. Пиво також містить такі мінерали, як кальцій, мідь, залізо. і магній", - каже Аббас Канані, фармацевт в Chemist Click Online Pharmacy.

Може допомогти запобігти остеопорозу
"Хміль, який є одним із основних інгредієнтів пива, може допомогти запобігти вимиванню кальцію з кісток — це є причиною того, чому згідно з медичними дослідженнями люди, які п'ють пиво, рідше страждають від кальцієво-оксалатних каменів у нирках та остеопорозу. Кремній у пиві також допомагає запобігти останній проблемі.

Може покращити серцево-судинну систему
Вміст алкоголю в пиві, якщо його вживати в помірних кількостях, може позитивно вплинути на здоров'я серцево-судинної системи.

Дослідження часто показують, що помірне споживання алкоголю може підвищити рівень ліпопротеїнів високої щільності, часто відомих як "хороший холестерин", який допомагає захистити від хвороб серця.

Джейн також каже, що етанол і калій, які містяться в пиві, також можуть допомогти запобігти хворобам серця.

Може допомогти при менопаузі
Жінкам вживання пива може допомогти під час менопаузи.

Пиво є джерелом групи сполук, відомих як поліфеноли. Фітоестрогени, тип поліфенолів, які містяться в пиві, можуть мати невеликий естрогенний ефект. Він у свою чергу може виявитися корисним для симптомів менопаузи. Як приклад, кілька досліджень на хмелі, головному інгредієнті пива, відзначили зменшення припливів.

Може знизити рівень стресу
За словами Джейн, калій у пиві не тільки допомагає запобігти хворобам серця, але й може зменшити стрес.

"Здоровим організмам потрібен калій. Дефіцит може призвести до інсультів, низького рівня цукру в крові, м'язових розладів, порушення функції мозку, аномального кров'яного тиску, захворювань серця, нирок і стресу".

Якщо ви п'єте пиво в помірних кількостях і не перестараєтеся, періодичне випивання пінти може мати багато переваг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні