В Україну завезли небезпечний сир

0
В Україну завезли небезпечний сир
В Україну завезли небезпечний сир, який вироблений у Франції.

Про це повідомляє Styler з посиланням на RASFF.

Що відомо про отруйний сир
На українських прилавках з'явився сир під назвою "Reblochon de Savoie", який є небезпечним для здоров'я.

В цій продукції фахівці виявили збудника стафілококової інфекції. Зараз експерти досліджують всіх виробників цього сиру, аби зробити свої висновки щодо зараженої продукції.

Чим небезпечний стафілокок
Джерелом стафілококових отруєнь є такі харчові продукти: м'ясні та рибні страви, молоко, сир, соуси, пудинги, але основним продуктом є кондитерські вироби з кремом. У молоко інфекція може потрапити з вимені хворих корів. Свіжа риба і птиця, зазвичай, не містять стафілококів, але можуть бути заражені під час забою або при післязабійному обробленні.

Потрапляючи в живий організм, стафілокок починає виділяти ентеротоксин, який і є причиною харчового отруєння. Чутливість людини до ентеротоксину стафілокока дуже висока - отруєння настає у 90% осіб, що вживали заражену їжу.

Стафілокок вражає життєво важливі органи, здатен викликати такі захворювання як зараження крові, смертельні отруєння, бронхіт, ендокардит, менінгіт та інші інфекції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні