На фронті загинули двоє військових з Волині

0
На фронті загинули двоє військових з Волині
Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув 44-річний Герой з Волині Микола Голінчук.

Про це повідомили у Шацькій громаді.

Микола Голінчук, житель села Світязь, був мобілізований 25 січня 2023 року, служив у військовій частині А3892, мав звання молодшого лейтенанта.

З 6 грудня вважався зниклим безвісти. Свій останній бій захисник прийняв на Донеччині.

У Героя залишилися батьки, дружина та двоє синів.

«Кортеж з тілом загиблого буде їхати через Шацьк 18 грудня в післяобідню пору», - інформують у дописі.

Чин похорону відбудеться 19 грудня в Світязькому Петро-Павлівському монастирі.

«Просимо мешканців селища Шацьк, сіл Світязь, Положеве, Самійличі, Пехи гідно зустріти Героя, створивши живий коридор шани», - звертаються у громаді.

Микола Голінчук
Микола Голінчук


У понеділок, 18 грудня, в селі Великий Омеляник Луцького району поховають полеглого на війні Героя Олександра Жевняка, який віддав своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України.

Про це повідомили у Рівненській міській раді.

Олександр Жевняк народився на Волині у селі Великий Омеляник 31 липня 1984 року. Навчався у Рівненському технічному коледжі, де здобув фах електромонтера.

«Наш тато був військовим, тож, коли в 2015 році постало питання захищати країну в зоні проведення антитерористичної операції, Саша не вагався. Півтора роки він відслужив, а коли повернувся, продовжив працювати на АЗОТі. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, вони з товаришами атовцями разом проходили навчання у Десні. Їх іще на місяць відпустили додому. А вже у квітні 2022 був мобілізований в склад ЗСУ», - розповідає сестра Героя Катерина.

Олександр попри всі труднощі завжди старався підтримати інших. Людина-запальничка, яка об'єднувала навколо себе інших, дбала про інших та намагався допомогти всім.

«Він завжди повторював: хто, як не я? Говорив, що поряд кордон, і якщо ми не витримаємо, то ворог піде далі, прийде сюди, а цього не можна допустити. Саша говорив, що ця війна на багато складніше, аніж АТО, на багато страшніше. Але він ніколи не скаржився, єдине говорив, що психологічно важко виносити з поля бою побратимів... Не знав, скільки ще витримає морально», - продовжує Катерина.

Попри це Олександр прагнув повернутися до своїх, навіть поранення не долікував. Адже останній рік його підрозділ тримав Мар'янський напрямок, служив на самому нулі.

Олександр дуже любив племінників, сестру, маму. Прагнув усім допомогти та підтримати, натомість у нього самого завжди все було добре.

На жаль, 10 грудня 2023 року сержант Олександр Жевняк загинув поблизу Новомихайлівки на Донеччині.

Прощання із Героєм відбудеться 18 грудня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його у рідному селі Великий Омеляник поряд із могилою батька.

Олександр Жевняк
Олександр Жевняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні