16 грудня - яке церковне свято, чому сьогодні потрібно провести день в родинному колі

0
16 грудня - яке церковне свято, чому сьогодні потрібно провести день в родинному колі
Сьогодні, 16 грудня, в православному календарі день пам’яті святого пророка Агея.

Про це пише ТСН.

Святий пророк Агей був одним з Дванадцяти малих пророків, які жили в V столітті до нашої ери. Він народився в Вавилоні під час полону і повернувся до Єрусалима, де пророкував разом зі святим пророком Захарієм. Він заохочував юдеїв відновити Єрусалимський храм, який був зруйнований вавилонянами. Він передбачив, що другий храм буде славнішим за перший, тому що в ньому з’явиться Цар світу, Спаситель усіх народів.

Церковне свято 16 грудня — день пам'яті преподобної цариці Феофанії
Преподобна цариця Феофанія була дружиною візантійського імператора Льва VI Мудрого, яка після його смерті прийняла чернецтво і заснувала жіночий монастир на острові Проті. Вона була відома своїм благочестям, милосердям, і дивотворними дарами. Вона померла 893 року і була проголошена святою церквою.

Прикмети 16 грудня

На деревах іній — до морозу.

Морозна погода — такою вона буде до Водохреща.

Яка погода, таким квітень буде.

Що сьогодні не можна робити
Цей день не підходить для генерального прибирання, тому що інакше на вас будуть чекати лише невдачі наступного року. Цього дня гаманець не повинен бути порожнім — щоб не провести рік в фінансових проблемах, покладіть до нього хоча б кілька монет.

Що можна робити сьогодні
Дуже важливо цей день провести у родинному колі, а якщо потрібно відлучитися з дому, то зробити це ненадовго. Від цього, за повір'ями предків, залежить щастя сім'ї.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні