Суд дозволив польським перевізникам знову заблокувати пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин»

0
Суд дозволив польським перевізникам знову заблокувати пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин»
Суд у Польщі скасував рішення мера гміни Дорогуськ Войцеха Савви, яке забороняло перевізникам страйкувати на кордоні з Україною. Наразі перевізники збираються знову заблокувати рух вантажівок через найбільший пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

Про це у п’ятницю, 15 грудня, повідомляє RFM, передає zaxid.net.

Пункт пропуску було розблоковано рішенням місцевої влади з 11 грудня. 13 грудня перевізники подали запит на новий дозвіл на акцію протесту та отримали відмову. Чи може бути оскаржене нинішнє рішення суду про скасування такого рішення, поки не повідомляється.

Польський політик з ультраправої партії Ruch Narodowy Рафал Меклер, який представляє перевізників, оголосив про відновлення блокади кордону.

«Вони скасували рішення мера гміни Дорогуськ. Ми повертаємось на кордон!», – написав Меклер на своїй сторінці у X (колишній Twitter) та опублікував фото із суду.

Зауважимо, що пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» є найбільшим на українсько-польському кордоні. За нормальних умов, без блокади, за день через нього проїжджає близько 40% усього вантажного транспортного потоку між Україною та Польщею.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні