У Волинській області розформували добровольчий підрозділ

1
У Волинській області розформували добровольчий підрозділ
У Володимирській громаді на Волині ухвалили рішення про розформування добровольчого формування (ДФТГ), яке діяло з лютого 2022 року.

Про це під час пресконференції у міськраді повідомив засновник формування Віктор Лавренюк, передає Суспільне.

З його слів, рішення про оптимізацію і розформування воєнізованого підрозділу ухвалило командування Сил територіальної оборони.

«Цей наказ ми, звісно, виконали, здали усю зброю та інші матеріальні засоби, проте на цьому не припиняємо свою діяльність», — зазначив Віктор Лавренюк.

Як розповів засновник, воєнізований підрозділ був створений із кількох сотень добровольців, які з тих чи інших причин отримали відмову у терцентрі комплектування на службу в ЗСУ.

На початку повномасштабного вторгнення добровольців залучали до несення служби на блокпостах, патрулювання міста та охорони об’єктів критичної інфраструктури. Згодом учасники ДФТГ займалися підготовкою цивільного населення.

Перед розформуванням до складу ДФТГ входили 40 бійців. Віктор Лавренюк додав, що 19 учасників добровольчого формування поповнили лави бійців Збройних сил України.

Зі слів Віктора Лавренюка, уже колишні бійці добровольчого формування продовжать працювати на добровольчих засадах. Планують організовувати тренінги із підготовки населення до національного спротиву і навчання із домедичної допомоги та мінної безпеки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отакої. Тут злагоджену бойову одиницю розганяють а по вулицях дядьків +-50 силою затягують в буси і везуть на полігони. Щось тут не так з системою!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні