Стало відомо, у якій країні зараз найбільше українських біженців

2
Стало відомо, у якій країні зараз найбільше українських біженців
У Німеччині зараз найбільше біженців з України. Саме туди переїхала велика кількість українців з Польщі

Про це сайту ТСН розповів Олександр Гладун, заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАНУ.

"Стосовно переміщення всередині ЄС, то зараз є чітка тенденція – переїзд наших громадян з Польщі до Німеччини. Раніше на першому місці по кількості українських біженців була Польща. Там мешкало понад мільйон українців. Зараз там менше мільйона наших біженців", - розповів Олександр Гладун.

Зараз Німеччина вийшла на перше місце за кількістю українських біженців – у цій країні нині приблизно 1,2 мільйона українців. Водночас переміщення наших громадян до країн ЄС продовжується. У Німеччині та Польщі перебуває третина від усіх українських біженців.

"Це у абсолютних числах, а якщо брати у відносних, наприклад, по відношенню до чисельності населення кожної країни, то найбільше навантаження несе Чехія. Чисельність наших біженців там становить 3,3% від чисельності населення Чехії. Це найбільший показник. Десь на рівні 2-2,5% становить чисельність українських біженців по відношенню до чисельності населення у інших прикордонних країнах та країнах Балтії. Наприклад, Словаччині, Польщі, Естонії, Латвії, Литві", - пояснив Гладун.

Також багато українців, якщо брати відсоток до чисельності населення, у Люксембурзі та на Кіпрі. В інших країнах цей відсоток значно менший. Тобто є країни де наші мігранти більш-менш концентруються, але зараз це в основному Німеччина. Там українців до чисельності місцевого населення всього 1,4%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб почуватися вільно за кордоном вивчай польську https://imclasses.com/
Відповісти
Лучше учите Китайский! Скоро Китай захватывать весь мир!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні