Чому разом з чашкою кави варто випити склянку води

0
Чому разом з чашкою кави варто випити склянку води
Пити щодня достатню кількість води ‒ вкрай важливо для здоров'я.
А тим, хто не уявляє свого життя без кофеїну, варто знати, що не менш корисно разом з чашкою кави випивати ще й склянку води. Про щонайменше чотири причини, чому це варто робити.

Про це пише Holrmagazine, передає gazeta.ua.

Пити воду разом з кавою потрібно незалежно від того, коли споживаєте напій ‒ вранці чи впродовж дня.

Причина перша ‒ боротьба зі зневодненням. Допоможе хоча б склянка чистої води перед ранковою кавою. Адже організм прокидається зневодненим, він не отримував їжі та корисних елементів впродовж ночі. А кава ‒ це сечогінний продукт, який ще більше зневоднить його.

Друга причина ‒ зменшиться подразнення шлунку. Кава може подразнювати шлунок, вона відрізняється підвищеною кислотністю. Особливо часто таке трапляється, якщо це перше, що ви випиваєте зранку. Якщо не любите снідати, обов'язково випивайте склянку води до ранкової кави.

Третя причина ‒ чашка кави буде смачнішою зі склянкою води. Нині більшість кав'ярень Європи і України додають до чашки кави склянку води. Вважають, що кава краще смакує, коли у роті немає більше жодних ароматів.

Причина четверта ‒ вода допомагає усунути надлишок кофеїну. Одна склянка води, випита разом із чашкою кави, допоможе уникнути проблем, які виникають від надлишку кофеїну. В кофеїні міститься особлива речовина – теобромін. Вона починає діяти за 25 хвилин після того, як до організму потрапила кава. Теобромін часто спричиняє втому, яку відчуває людина після кількох чашок кави. Якраз вода допомагає позбутися цього неприємного ефекту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні