У Львівській області оголосили карантин: що сталося

0
У Львівській області оголосили карантин: що сталося
У Сокалі Львівської області зафіксували випадок сказу у домашнього кота, через що у місті запровадили карантин.

Про це повідомили у Червоноградській РВА.

За даними Червоноградської РВА 4 грудня до Червоноградської міської лікарні звернулася родина, яку подряпав домашній кіт. Тварина мала характері ознаки сказу, а людям відразу провели курс антирабічних щеплень.

Домашнього кота було поставлено на 10-ти денне карантинування з метою виявлення захворювання. 8 грудня тварина померла, лікарі ветеринарної медицини провели відповідні дослідження патологічного матеріалу у Львівській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби України, після якого вірус сказу було підтверджено.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Червоноградської РДА №13 від 11 грудня 2023 року прийнято всі необхідні заходи щодо ліквідації вогнища сказу у місті Сокаль. Оголошено неблагополучним щодо сказу тварин Сокаль, Сокальську ТГ і прилеглі території та накладено карантинні обмеження на два місяці.

У ветлікарні за адресою вул. Чайковського 64, у Сокалі проводять безкоштовно профілактичні щеплення собак та котів проти сказу. Домашні тварини мають пройти обов'язкову вакцинацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні