Скільки Україні треба буде тримати армію у режимі воєнного стану

0
Скільки Україні треба буде тримати армію у режимі воєнного стану
Поки Російська Федерація не розвалиться на складові, Україні доведеться тримати армію в режимі воєнного стану.

Про це сказати український військовий експерт, полковник запасу Роман Світан в інтерв'ю Дмитру Гордону, пише УНІАН.

"Армія знаходиться в двох положеннях, вона в третьому не буває. Вона або вимкнена, або увімкнена – або в режимі мирного часу, або військового. Коли воєнний час, то армія воює, навіть якщо вона не стріляє в даний момент, вона все одно воює. Так ось, в режимі воєнного стану армія буде у нас перебувати ще років десять. Поки не розвалиться Російська Федерація на складові республіки, у нас армію доведеться тримати в режимі воєнного стану".

Він пояснив цю точку зору, нагадавши, що 5 українських областей Путін ввів до Конституції РФ і тепер "рух у зворотний бік" - передбачає кримінальну покару для росіян. І якщо рішення про виведення областей і буде, то його зможе оскаржити будь-який інший "Путін", який прийде наприклад через 5 або 10 років.

"Він скаже, що це не конституційне рішення і поверне їх назад. І знову все почнеться по колу. Тому, поки не розпадеться Російська імперія, а зараз є передумови до цього. Бойові буряти не просто ж так в Бурятії відправляють потяги під укіс і підривають тунелі. Тобто процес цей вже почався. Північний Кавказ і схід... він, врешті-решт, призведе до розпаду Російської імперії. Але 10 років у нас армія буде знаходиться на військовому стані, це вважається війна", - розповів експерт.

При цьому він підкреслив, що громадянське суспільство не повинно мати до цього ніякого відношення, оскільки "це робота професійної армії".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні