РФ почала масштабні удари по українській енергетиці

1
РФ почала масштабні удари по українській енергетиці
Росія, ймовірно, розпочала масштабніші удари по енергетиці України.
Однак, українська протиповітряна оборона успішно відбила атаку ворога.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Gazeta.ua.

У британській розвідці констатували, що 8 грудня російські війська вперше з вересня 2023 року завдали хвилю потужних ударів по Києву та центральній Україні з використанням важких бомбардувальників.

Літаки, ймовірно, Ту-95, запустили щонайменше 16 крилатих ракет повітряного базування зі своєї типової операційної зони над Каспійським морем. Це були ракети Х-101 (за класифікацією НАТО - AS-23a KODIAK).

"Ймовірно, це було початком більш скоординованої кампанії Росії, спрямованої на руйнування енергетичної інфраструктури України", - йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що більшість цих ракет успішно перехопила українська протиповітряна оборона, а пошкодження були мінімальними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Київ захищений добре. А решта?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні