Олена Зеленська заявила, що українцям загрожує «смертельна небезпека»

1
Олена Зеленська заявила, що українцям загрожує «смертельна небезпека»
Перша леді України Олена Зеленська попередила, якщо країни Заходу не продовжать фінансову підтримку, українцям загрожує "смертельна небезпека".

Про це пише ТСН.

Перша леді України дала інтервʼю ВВС через день після того, як сенатори-республіканці у США заблокували ключовий законопроєкт про допомогу Україні. Пакет допомоги передбачав військову підтримку на суму понад 60 мільярдів доларів.

За кілька годин після чергової російської ракетної атаки Зеленська сказала: "Якщо втомиться світ, вони просто дозволять нам загинути".

Білий дім попередив, що кошти США для України можуть незабаром закінчитися, але республіканці затримали угоду щодо надання додаткової допомоги. Основною причиною стали розбіжності з демократами щодо необхідності зміцнення кордону з Мексикою та посилення імміграційної політики.

Президент Байден заявив, що неможливість узгодити допомогу Україні стане "подарунком" для президента Володимира Путіна. Байден попередив, що історія "суворо розсудить тих, хто відвернувся від справи свободи".

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну минуло вже майже два роки, перша леді серйозно стурбована затримками у фінансуванні.

В ексклюзивному інтервʼю, яке вийде на BBC цієї неділі, вона сказала, що загроза сповільнення допомоги - це "смертельно небезпечно" для України.

Олена Зеленська сказала: "Нам дуже потрібна допомога. Якщо простими словами, ми не можемо втомитися від цієї ситуації, тому що інакше ми загинемо. А якщо втомиться світ, вони просто дозволять нам загинути".

Перша леді продовжила: "Нам дуже боляче, коли ми бачимо знаки того, що палке бажання допомагати може зменшуватися".

"Для нас це питання життя, тому нам дійсно боляче за цим спостерігати".

Велика Британія також закликає політиків у Вашингтоні погодити допомогу для України.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Вашингтона цього тижня заявив, що США є "стрижнем" західної коаліції, яка підтримує боротьбу України проти Росії.

Кемерон закликав США не робити Путіну "різдвяний подарунок", блокуючи мільярди доларів фінансової підтримки, необхідної для продовження війни проти російських військ.

Очевидно, що ставлення міжнародної спільноти до України почало змінюватися.

Абсолютну підтримку Вашингтона вже складно гарантувати - однак війна в Україні далека від закінчення.

Україна здивувала світ, коли у лютому 2022 року змогла дати відсіч армії Кремля. Багато західних країн у відповідь здивували ентузіазмом, з яким вони підтримали українців. Проте Україна не може тримати боротьбу на такому ж рівні без допомоги інших країн. Попередження першої леді, здається, спрямоване на те, щоб у цьому не залишилось сумнівів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А причини отої ''смертельної небезпеки'' дві-одна в ОПі, а інша в кремлі!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні