Суші: цікаві факти про популярну страву*

0
2
Суші: цікаві факти про популярну страву*
Суші є традиційною стравою Країни висхідного сонця. Це пов'язано з тим, що риба та рис, з яких вони готуються, є найдоступнішими продуктами у цьому регіоні. Якщо говорити про рис, він давно є головною сільськогосподарською культурою в Японії.

Японська кухня в Україні стала популярною у 2000-х роках, тоді лише деякі ресторани почали вводити в меню роли та суші. Це були незвичайні екзотичні страви, з якими знайомилися поступово, адже вони не схожі на жодну традиційну українську страву. Зараз же ми з легкістю користуємось суші доставка і вже за невеличкий проміжок часу насолоджуємось неймовірним смаком.

До чого нервувати витрачати сили на процес приготування їжі, коли є більш ніж реальна альтернатива. Багато ресторанів суші практикують послугу доставки страв додому. Чому б не скористатися можливістю поласувати делікатесами, урізноманітнити власний раціон та замовити суші? Багато хто намагається приготувати їх самостійно. Проте зрівнятися з справжніми професіоналами та майстрами своєї справи навряд чи вдасться.

Роли та суші корисні для організму?



Варто зазначити, що правильно приготовані суші – це корисна і вкрай поживна страва. До їх складу входить морська риба (тунець, вугор, лосось та ін.), багата на вітаміни, макро- і мікроелементи. Головна цінність морепродуктів полягає у високому вмісті жирних кислот Омега-3, які забезпечують користь суші для організму. Їх споживання позитивно впливає на всі органи та системи і також надає багато корисних впливів, зокрема:

  • покращує роботу судин та серця;

  • уповільнює розпад колагенових волокон у хрящах і тим самим зміцнює суглоби;

  • нормалізує артеріальний тиск та рівень холестерину;

  • покращує пам'ять та мозкову активність;

  • усуває дратівливість, нервозність, підвищену стомлюваність;

  • вирівнює гормональне тло;

  • зміцнює імунітет;

  • перешкоджає розвитку онкології;

  • гальмує процеси старіння та сприяє омолодженню шкіри.


  • Також не забуваймо й про те, що у 99 відстотках випадків до суші подають імбир. Цей корінь містить цілу низку органічних сполук, ефірних олій та інших мікроелементів та вітамінів, необхідних людському організму. Його надзвичайно корисно вживати в сезон простудних захворювань з метою профілактики, оскільки він є незамінним імуностимулятором. Рекомендують його і тим, хто мріє про струнку фігуру, адже імбир добре стимулює перистальтику кишечника.

    Іншим цінним компонентом страви є васабі – трав'яниста рослина сімейства Капустяні, яка містить у собі велику кількість ізотіоціанатів. Ці речовини мають антибактеріальні властивості та активно борються з мікроорганізмами, що викликають захворювання органів шлунково-кишкового тракту.

    Існує популярний міф, що суші не можна їсти під час дієти, одна це не так. Споживати цю смакоту можна і навіть потрібно. За рахунок того, що морепродукти та рис містять білок, який швидко призводить до відчуття "ой, я вже наївся", суші допоможуть упорядкувати фігуру. У середньому 50 г цієї страви містять 60-70 ккал. Для наочності, та ж кількість дієтичної індички дорівнює 150 ккал. Головна умова, їсти суші з мінімальною калорійністю і в міру, тоді і результат не забариться.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні