Випічка з дітьми: прості та веселі рецепти*

0
3
Випічка - будь-яка страва, приготована з борошна та інших інгредієнтів, яку випікають у духовці або на сковороді. Випічка з дітьми - захоплююче та корисне заняття, яке стане до душі кожному маленькому кондитеру.

Спростити процес приготування допоможуть форми для запікання, представлені в асортименті. Для виготовлення використовують різні матеріали та придбати їх можна в будь-якому інтернет-магазині кондитерських товарів.

Ідеї для випічки з дітьми



У мережі є безліч простих та швидких рецептів випічки, які можна приготувати разом із дитиною.

1 - гарбузові кекси

Проста випічка, яку часто готують восени - у сезон гарбуза.

Інгредієнти - гарбуз (250 г), борошно (250 г), два яйця, олія (100 мл), цукор (230 г), розпушувач (1,5 ч. л.), сіль, кориця, духмяний перець, гвоздика, мускатний горіх (по ¼ ч. л.).

Гарбуз розрізають на дрібні шматочки та варять 5 хвилин до готовності. Потім розм'якшують виделкою та перебивають у блендері. В одній ємності змішують усі сухі компоненти, крім цукру, а в іншій - пюре гарбуза, цукор, яйця та олію.

Наступний крок - змішуємо дві суміші та знову перемішуємо до однорідності. Розкладаємо по формочках та випікаємо в духовці (розігрітій до 180◦С) протягом 20 хвилин.

В інтернет-магазині товарів для кондитерів "ZaPodarkom" за посиланням https://zapodarkom.com.ua/ua/category/sukhie-pishchevye-krasiteli-i-pylca/ можна замовити харчові барвники за доступною ціною від найкращих виробників.

2 - листкові палички з сиром та зеленню

Це улюблені ласощі в дітей, а ще їх можна приготувати разом із ними.

Інгредієнти - листкове тісто (400 г), одне яйце, зелень на вибір (петрушка, кріп, базилік тощо), бринза (150), сулугуні (120 г).

Оптимально підійде тонке бездріжджове тісто, яке продається в тонких пластах. Його попередньо треба розморозити.

У блендер складають усі інгредієнти та перемішують, але не до стану пасти. Наступний крок - розкачують тісто товщиною до 2 мм та викладають на нього начинку. Зверху накривають таким самим листом та придавлюють качалкою.

Нарізають на тонкі смужки (шириною до 1,5 см) гострим ножем та акуратно скручують у спіраль. Випікають у духовці (розігрітій до 200◦С) до золотистої скоринки до 15 хвилин.

3 - сирні пончики

Інгредієнти - сир (200 г), одне яйце, борошно (100 г), цукор (50 г), сода (1/4 ч. л.), сіль за смаком.

У сир додають яйце, цукор та сіль, перемішують. Просівають борошно, додають соду та замішують тісто.

Розігрівають олію на вогні та смажать у ній пампушки до золотистого відтінку. Викладають на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.

Поради для випічки з дітьми



Найпростіший і найшвидший спосіб - готувати з листкового тіста, яке можна купити в магазині.

Швидко готується і пісочне тісто з маргарину або вершкового масла.

Випічка готується в попередньо розігрітій духовці або на сковороді.

Усі інгредієнти мають бути не холодними, тому їх заздалегідь треба дістати із холодильника.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні