Порошенко судиться проти Зеленського щодо скасування його відрядження

1
Порошенко судиться проти Зеленського щодо скасування його відрядження
П’ятий президент України Петро Порошенко звернувся до правоохоронних органів та суду з позовами щодо незаконного скасування його відрядження до США і Польщі та блокування його міжпарламентської діяльності.

Про це повідомила співголова «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

«Зокрема, подані позови до першого заступника голови Верховної Ради Корнієнка та Сьомого прикордонного Карпатського загону
Західного регіонального управління», – йдеться в повідомленні.

А також до Державної прикордонної служби України про скасування розпорядження Корнієнка, яким скасовано розпорядження Стефанчука про відрядження Порошенка тк про скасування рішення прикордонників про відмову Порошенку у виїзді з України 01.12.2023.

Також лідер «ЄС» направив позови до Кабінету Міністрів України про визнання нечинним п.14-2 «Правил перетинання державного кордону громадянами України, яким встановлені обмеження на виїзд з України для посадовців, зокрема й для народних депутатів до Київського окружного адміністративного суду».

«Порошенко оскаржує і незаконний указ Зеленського, на основі якого уряд, який має бути підзвітний Раді, блокує міжпарламентську діяльність депутатів. Він спрямував позов до президента України про скасування указу, яким уведено в дію рішення РНБО, яким Кабмін зобов’язано встановити обмеження на виїзд для посадовців, зазначені у п.2 (позов спрямовано до Верховного Суду)», – зазначила Геращенко.

Крім того, зазначається, що днями аналогічні позови до голови Ради, його заступника, уряду і на скасування указу президента подає і низка депутатів «Європейської Солідарності».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате туди різні "д'єрмаки" поїхали, і як завжди обіс***ся
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні