У яких місцях ТЦК ловлять ухилянтів і кому вручають повістки

0
У яких місцях ТЦК ловлять ухилянтів і кому вручають повістки
Уже кілька днів поспіль у соцмережах поширюють відео, як представники ТЦК навідуються до тренажерних залів у різних містах України та вручають там повістки. Перша інформація про "спортивні" рейди з’явилася з Ужгорода. Там 5 грудня військкоми завітали у найбільші спортивні зали міста у вечірній час. Повістки отримали і тренери, і відвідувачі.

Про це пише ТСН.

А вже наступного дня схожі відео почали з’являтися з Мукачева та Хуста.

Військкомам "розв'язали руки"
Нервувати чоловікам на Закарпатті доводиться не тільки у спортзалах, але й просто неба. Виявляється, що місцевим військкомам дозволили перевіряти документи на вулицях. Тож відтепер усіх чоловіків зобов’язують ходити з паспортами до кінця воєнного стану в країні.

Ба більше, тиждень тому таке ж рішення ухвалили й на Львівщині. Проте заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк заспокоює, що це жодного відношення до мобілізації не має.

Комунальники роздають повістки
Але мобілізаційні сюрпризи на цьому не завершуються. Нещодавно у Запоріжжі представники Територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, Муніципальної варти й Нацполіції об'єдналися. Тепер вони гуртом будуть обходити будинки, де проживають військовозобов'язані. Одні представники мобільних груп будуть видавати повістки, інші – слідкувати за порядком.

Заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк пообіцяв, що в квартири заходити не будуть та двері не вибиватимуть, але постукають до кожного.

Рейди ТЦК у Дніпрі
А от історія з перевірками представниками ТЦК тренажерних залів України, скоріш за все, тільки набирає обертів. На днях військкоми дійшли і до "качалок" Дніпра. У місцевих пабліках повідомили про рейди тамтешніми тренажерними залами. Зокрема, у центральній частині міста.

Мобілізаційні питання
Мобілізаційні скандали спалахують один за одним. Вони стосуються не тільки перевірок документів чи рейдів представників ТЦК, але й більш глибинних процесів. Наприклад, коли врегулюють терміни служби або, коли вирішать питання із призовним віком? У суспільстві вимагають конкретних рішень. Про це говорить і президент.

Мобілізація по-новому
Наразі понад 10 законопроєктів, які регулюють питання мобілізації та демобілізації, лежать у Раді, але їх потрібно доопрацювати. Конкретні результати депутати мають показати до нового року. Про це заявив голова партії "Слуга Народа" Давид Арахамія.

Мобілізація українців за кордоном
За кордоном теж переймаються долею українського люду, зокрема її сильної половини. ЄС має "призвати" українських чоловіків, які поїхали за кордон. Таку гучну заяву зробив депутат Бундесверу Родерих Кізеветтер.

І поки питання із нововведеннями щодо мобілізації вирішуються, військовозобов'язані громадяни України, як і раніше, отримуватимуть три типи повісток. Йдеться про виклики чоловіків для уточнення облікових даних, проходження ВЛК та мобілізаційне розпорядження. І ці документи можуть видати скрізь, закон не обмежує місця. Нагадаємо, воєнний стан та загальну мобілізацію продовжили до 14 лютого 2024 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні