На початку війни росіяни на трасі розстріляли авто волинянки: моторошні подробиці

0
На початку війни росіяни на трасі розстріляли авто волинянки: моторошні подробиці
4 березня 2022 року Олена Cтоцька разом із чоловіком Сергієм і донечкою Анною намагалася евакуюватися з Київщини на Волинь. На Житомирській трасі між селами Мила і Мрія автівку родини розстріляли російські військові. Олена загинула. За два дні до вбивства їй виповнилося 28 років.

Про це розповідають на платформі Меморіал: вбиті Росією.

«Вони евакуйовувалися із села Михайлівка-Рубежівка, де мешкали. Їхня автівка їхала попереду, позаду були куми, родина Толоків: Дмитро і Діана. Вогонь окупанти відкрили біля заправки. Машина Оленки проїхала ще кількасот метрів і зупинилася. Сестра прикривала собою доньку…», – розповів Іван, рідний брат загиблої.

Чоловік Олени, Сергій, і донька Аня були поранені. Тато взяв дівчинку на руки і рушив пішки далі. Дорогою він чув, як окупанти продовжили стріляти в автомобіль, де на задньому сидінні було тіло його дружини.

«Російські солдати стріляли так, щоб машина згоріла і від їхнього злочину нічого не залишилося», – сказав Іван.

Куми Стоцьких наздогнали Сергія. Разом вони з допомогою волонтера дісталися лікарні. Там поранені отримали першу допомогу, а далі волонтер допоміг дістатися Рівного, де Сергієві й Анні зробили більш складні операції – виймали уламки снарядів…

Олена Стоцька була родом із села Зарудчі Волинської області. Здобула вищу освіту за спеціальністю «Хімія» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Згодом, як і її чоловік, стала програмісткою. У Михайлівці-Рубежівці сім'я будувала омріяний дім. Останній період життя Олена була в декреті, піклувалася про донечку.

«Оленка була дуже позитивною, скрізь перша. Допомагала нам усім з роботою, нашим дітям із навчанням. У той роковий день вони їхали у село Зарудчі. Спочатку сумнівалися, чи варто до нас їхати. Боялися, що тут близько до кордону. Але на Київщині їм було важко, маленька дитина, світла не було, постійні повітряні тривоги», – розповів Іван.

Наприкінці березня 2022 року правоохоронці знайшли автівку та обгоріле тіло Олени. Рідні робили ДНК-тест для опізнання. Опісля загиблу поховали в рідному селі на Волині.

В Олени залишилися донька, чоловік, батьки, брат, сестра та інші рідні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні