Як рф вдосконалює іранські БПЛА

0
Як рф вдосконалює іранські БПЛА
Із середини 2023 року Росія намагається вдосконалити іранські ударні дрони типу Shahed на основі досвіду їхнього застосування.

Про це йдеться у звіті міноборони Великої Британії, пише Главком.

У міноборони нагадали, що наприкінці листопада 2023 року був виявлений збитий безпілотник, який був оснащений українською SIM-картою та 4G-модемом.

«Ймовірно, це російська імпровізована модифікація для покращення наведення удару в реальному часі за допомогою веж стільникового зв’язку, з метою зменшення залежності від супутникової навігації. Також є можливість, що Росія намагається послабити українські заходи радіоелектронної боротьби», – йдеться в повідомленні.

Деякі інші ударні дрони російського виробництва також були пофарбовані у чорний колір, що робить їхнє візуальне виявлення вночі ускладненим.

«Росія все частіше використовує Shahed у масованих атаках, намагаючись подолати українську протиповітряну оборону. Однак Україна продовжує успішно нейтралізувати більшість озброєнь, що надходять», – додали у розвідці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні