У Рівненській області на карантин закрили садочки та школи

0
У Рівненській області на карантин закрили садочки та школи
На Рівненщині через зростання хворих на ГРВІ закрили п'ять садочків та два ліцеї.

Про це Суспільному розповіла заввідділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб обласного центру контролю і профілактики хвороб Юлія Терентьєва.

Йдеться про заклади у Вараському, Сарненському і Рівненському районах.

"Спільно з департаментом освіти запровадили щоденний облік захворюваності в навчальних закладах. По Рівному перевищення захворюваності в школах поки що не зареєстровано, але за минулий тиждень у нас закрилися сім закладів області", - сказала Юлія Терентьєва.

Вона зазначила, що призупинили навчальний процес у двох дитсадках Зарічненської громади і трьох закладах дошкільної освіти Локницької ТГ. Також на дистанційну форму навчання з 28 листопада перейшов Вельбівненський ліцей Острозької громади, у Сваринівському ліцеї Сарненської громади з 25 листопада оголосили канікули.

За даними Юлії Терентьєваої, за минулий тиждень на Рівненщині зареєстрували понад 10 000 випадків захворювання на ГРВІ. Це майже на півтори тисячі більше, аніж у позаминулий і на п'ять тисяч більше порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Майже 70% хворих — діти.

"Найбільше хворіли діти віком 5-14 років — майже чотири тисячі випадків. Але, відповідно до такої великої кількості захворілих, ми маємо не такий великий показник госпіталізації. Всього на Рівненщині за минулий тиждень госпіталізували 110 людей, з яких 60% — діти. Це свідчить про те, що перебіг захворюваності загалом проходить у легкій або середній формі, яка не потребує госпіталізації", - додала Юлія Терентьєва.

Фахівчиня також нагадала, що якщо в закладі захворіють понад 20% дітей — рекомендуватимуть перейти на альтернативну форму навчання або закриття. Наразі такої захворюваності не фіксують.

Зі слів Юлії Терентьєвої, випадків грипу в області не реєстрували.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні