Два депутата із заходу України втекли за кордон під прикриттям волонтерів, – ЗМІ

0
Два депутата із заходу України втекли за кордон під прикриттям волонтерів, – ЗМІ
Депутат Золочівської райради на Львівщині від партії "Сила і честь" Борис Довбета та 36-річний депутат Чортківської міськради від партії "Сила людей" Назарій Пиптик виїхали за кордон через систему "Шлях" й не повернулися.

Про це пише Еспресо Захід.

Депутат Золочівської райради покинув Україну ще у квітні 2022 року
Як пишуть журналісти видання, 43-річний депутат Золочівської райради на Львівщині від партії "Сила і честь" Борис Довбета покинув Україну через систему "Шлях" ще у квітні 2022 року. Його дозвіл на перебування за кордоном закінчився 6 травня 2022 року, але він так і не повернувся.

"У систему "Шлях", через яку виїхав Борис Довбета, чоловіка внесли завдяки зверненню Золочівської райради до Львівської ОВА. За словами голови Золочівської райради Ореста Кавецького, Борис Довбета раніше возив гуманітарну допомогу з-за кордону, тому райрада просила ОВА випускати його за кордон", – йдеться у повідомленні.

Згодом Довбета написав заяву на позбавлення мандату, яку задовольнили у червні 2023 року. Де він перебуває зараз невідомо.

Ексочільник муніципальної варти Чорткова Назарій Пиптик мав привезти до України гумдопомогу, однак так і не повернувся
На Тернопільщині 36-річний депутат Чортківської міськради від партії "Сила людей" та ексочільник муніципальної варти Чорткова Назарій Пиптик написав заяву про дострокове складання повноважень 26 січня 2023 року, а уже через три дні він перетнув кордон як волонтер.

У систему "Шлях" Пиптика внесла Київська ОВА, де стверджують, що він мав повернутись до 26 лютого.

"З відповідним листом щодо надання Пиптику Назарію Володимировичу дозволу на виїзд за межі України за системою "Шлях" зверталася військова частина", – повідомив у відповіді на запит NGL.media заступник голови Київської ОВА Сергій Білецький.

Тоді міський голова Чорткова Володимир Шматько повідомляв про виїзд за кордон кількох чиновників міськради, серед яких був Назарій Пиптик. З його слів, він мав забрати гумвантаж і найближчим часом повернутися до України.

Втім пройшло уже майже десять місяців, однак Пиптик так і не повернувся. Тепер Володимир Шматько у розмові з NGL.media запевнив, що чоловік хоч і залишився закордоном, але все ж передає допомогу місцевому благодійному фонду "Покрова Чортків".

"Керівник цього фонду священник Андрій Левкович уточнив NGL.media, що за весь період перебування за кордоном Назарій Пиптик переказав на рахунок фонду 12 тис. грн, але ніяких гуманітарних вантажів не надсилав", – додають у розслідуванні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні