За кордоном у 18-річної українки відібрали новонароджену дитину

0
За кордоном у 18-річної українки відібрали новонароджену дитину
У 18-річної Людмили Колтунівської, 2005 року народження, уродженки Житомирської області, у Нормандії (регіон на півночі Франції) відібрали новонароджену донечку. Такий вчинок пояснили тим, що, мовляв, українка надто молода для опіки над дитиною.

Про випадок у соцмережі повідомила Вероніка Кисіль, пише ВСН.

Дівчинка з'явилася на світ 25 листопада. Попри задовільний стан породіллі та немовляти, їх не виписували з пологового, допоки не знайшли прийомну сім'я для малечі. 4 грудня 2023 року таки Людмилу виписали з госпіталю, а її доньку Аміну забрали та передали чужим людям.

Молодій мамі дали лише запрошення на дві зустрічі з дитиною: у середу та у п'ятницю. 11 листопада відбудеться суд, який і вирішить подальшу долю маленької українки.

Далі подаємо текст допису без змін:

«У пологовому було 2 дві зміни: одна вирішила, що мама поводиться з дитиною «холодно», друга зміна, з якою я вже напряму контактувала (і aide-soignant, і окремо sage-femmе) підтвердили, що Людмила нормально поводиться з дитиною, бо слідкували як вона здійснювала банні процедури дитинці і підтвердили, що вона нормальна мама.

Вчора у пологовий прийшов волонтер, якого Людмила бачила вперше. Волонтер хотів допомогти розібратися з ситуацією і зрозумівши, що справа у відсутності комфортного житла для дитини, запропонував Люмилі зупинитися в його сім’ї. Людмила відповіла «Я подумаю», що було сприйнято як відмову і небажання молодої матері жити зі своєю дитиною.

Людмила не знала наслідків своїх слів, адже спілкувалася з незнайомцем, який не був готовий запропонувати житло їй, дитині й батьку дитини – тільки мамі з дитиною. В результаті дитину забрали (за словами – з батькових рук, вони були разом у палаті), а Людмила повернулася у центр для біженців сама (батько не має права проживати у цьому центрі для біженців.

5 грудня 2023 року, спілкуючись зі мною, вона підтвердила свій шоковий стан і нерозуміння ситуації. Їй ніхто не поясним наслідків її слів і по суті, її бездіяльності.

Зі свого боку я оповістила Консульство України у Франції з усі документами – відповіді не отримала.

Крім того, спілкувалася з Червоним Хрестом Нормандії, які готові надати усю необхідну матеріальну допомогу для дитини (одяг, пелюшки та їжу)», - розповіла Вероніка Кисіль.

Наразі, щоб допомогти 18-річній Людмилі Колтунівській, треба:

Шукати житло, де сім'я б (разом із батьком маляти) у перспективі могла жити разом. А поки – житло (найкраще б – у сім'ї, де можна було б зупинися Людмилі з дитиною хоча б вдвох).
Подати на соц житло всій сім'ї і окремо через прискорену процедуру.
Знайти молодій мамі курси батьківства і догляду за дитиною у Нормандії
Пошук адвоката і пошук можливостей для фінансування адвоката для представлення інтересів Людмили у суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні