Помер відомий український актор

0
Помер відомий український актор
На 77-му році життя помер народний артист України Сергій Павлович Кустов.

Про це повідомили на сторінці Першого театру, передає Еспресо.Захід.

Чоловік присвятив Першому театру 55 років свого життя. За цей час зіграв понад 100 ролей, серед яких найвизначнішими були ролі Гамлета, Голохвастова у виставі "За двома зайцями", Робін Гуда та Лукаша у "Лісовій пісні". Співпрацював з видатними режисерами як Сергій Данченко, Ада Куниця, Володимир Опанасенко, Володимир Скляренко, Мирон Лукавецький, Сергій Проскурня, Алла Бабенко, Олексій Кравчук та інші.

Про дату та місце поховання буде повідомлено згодом.

"Що робить москаль з нашими серцями, життями, клята війна та її відголоски забирають цвіт нації... Ніби вчора Сергій Павлович розповідав мені про Львівський Клуб творчої молоді та про Ігорка Білозіра, а нині (3 грудня 2023) актор Першого українського театру для дітей та юнацтва, народний артист України пішов до керманича "Ватри" на Небеса, до Бога", - прокоментував смерть актора журналіст Михайло Маслій у своїх соцмережах.

Сергій Кустов народився 12 жовтня 1946 року у Гадячі Полтавської області.

Закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. З 1968 року працював актором актор Першого українського театру для дітей та юнацтва.

У кіно чоловік прийшов у 1965 році. Першою акторською роботою стала роль Ілька у фільмі Івана Миколайчука «Бур'ян». Зйомки фільму проходили з 1965 по 1966 рік у м. Батурині Чернігівської області, в тому числі на руїнах колишнього палацу Разумовських. З фільмів, у яких знявся актор, найвідомішим широкому колу глядачів став телевізійний музичний серіал «д'Артаньян і три мушкетери» (1979 р.) де він зіграв одного з королівських мушкетерів роти де Тревіля.

Крім того, у театрі Сергій Кустов зіграв близько 30 ролей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні