Українців попереджають про морози до -15

0
Українців попереджають про морози до -15
Перші дні грудня принесуть до України справжню зимову погоду зі снігом та морозами. Подекуди нічна температура повітря опуститься до -15 градусів, але на півдні традиційно буде тепліше.

Про це представниця Українського гідрометцентру Наталія Птуха повідомила у ефірі телемарафону.

"Найближчим часом погода вже набуватиме повноцінно зимового характеру, але не у всіх областях. Наприклад, для півдня навпаки перші числа грудня будуть відзначатися підвищенням температури, і вже у наступні три дні температура може бути подекуди навіть +9+15 градусів", – розповіла Птуха.

Щодо західних і південних областей, то у перші дні грудня через них пролягатиме атмосферний фронт, тож відповідно очікуються опади.

Де прогнозується сніг
1 грудня опади прогнозуються у більшості областей України, трішки менше – на півдні.

"Це, знову ж таки, опади змішаної фази – це мокрий сніг. Більше до північного кордону – це може бути сніг. А по лінії від Львова до Харкова, то це – змішана фаза опадів. Південніше – це дощ", – повідомила синоптикиня.

Така ситуація утримуватиметься у перші три дні грудня. Трішки менше опадів очікується 4 грудня, вони відійдуть на південний схід.

Коли будуть сильні морози в Україні
Представниця Укргідрометцентру попередила про посилення морозів на заході та півночі країни.

"4 числа вже почне температура знижуватися у більшості регіонів до від’ємних значень. Морози вже будуть надходити і починаючи з 5-6 числа (нічна – ред.) температура повітря у північних і західних областях може опускатися подекуди до 10, а то й 15 градусів морозу. Вдень морозець буде помірний" , – розповіла Птуха.

Щодо півдня, то там від 5-6 грудня денна температура повітря становитиме близько 0 градусів, а в нічні години очікується невеликий мороз.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні