Відомий український музикант зізнався, чому не хоче говорити українською

1
Відомий український музикант зізнався, чому не хоче говорити українською
Відомий український музикант, учасник легендарного гурту GREEN GREY Дизель один з небагатьох українських артистів, які досі не перейшли на рідну мову.

Про це пише ТСН.

Артист, який на початку повномасштабної війни вступив до лав ЗСУ, пояснив, що поки що не зробив цього у публічному просторі, оскільки не може донести свою думку українською так, як робить це російською.

"Я намагаюся (перейти на українську – прим.ред). Але вже на другому запитанні переходжу на російську для того, щоб виразно пояснити думку. Тобто та форма подачі, судячи з усього, та складання речень, до яких я звик у себе в голові, вона не зовсім личить українській мові. Тому я перевчаюся вибудовувати логічну побудову українською мовою, ніж говорити українською. Українську мову я добре знаю", - сказав Дизель в інтерв'ю проєкту "Слава+".

Врешті, Дизель довів, що й справді знає українську, почавши говорити нею. Водночас музикант прокоментував нещодавній скандал з Іриною Фаріон, яка заявила, що військові, які розмовляють російською не є українцями.

"Звісно я проти (заяв Фаріон – прим.ред.). Що можна сказати більше, ніж кажуть хлопці з "Азову", або волонтери. Тут додати нема чого. Я радий, що нарешті починають ставити крапки в таких справах. Тому що, окрім як розділяти країну на дві частини, цими діями нічого не досягнеш", - сказав Дизель.

Також артист чесно зізнався, що вже понад 15 років розмовляє зі своєю дружиною в побуті українською, але от публічно досі не може цього зробити.

"Я в побуті, з дружиною своєю спілкуюся українською. І я, і вона російськомовні. Ми живемо разом близько 20 років разом і от приблизно років 15 ми говоримо одне з одним українською мовою, коли ми самі. Воно так легко, прикольно. Українська мова в побуті краща в спілкуванні, ніж російська. Але коли виходжу на вулицю, або з людьми зустрічаюся, чомусь не можу переключитися, висловити свою думку", - сказав Дизель.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
українцем треба бути в душі. і тут питання не лише мови. зустрічав осіб, які розмовляють українською мовою і переконані, що вони хахли. що тут скажеш .... у цьому сенсі Фаріон права. але заставити бути українцем НЕМОЖЛИВО !!!! це треба успадкувати з молоком матері. варта поваги позиція голандців, які, бачучи, що ти не голандець і пробуєш спілкуватись голандською, принципово переходять на англійську, щоб не чути, як ти знущаєшся з їхньої мови.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні