У одну з країн ЄС масово їдуть українці: у чому причина

0
У одну з країн ЄС масово їдуть українці: у чому причина
У Литві від листопада 2023 року збільшився потік біженців з України. За останній тиждень листопада до країни ЄС прибули і зареєструвалися 173 громадянина України.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Delfi.lt.

Від початку повномасштабної війни до Литви прибуло майже 83 тисячі українських біженців, з яких понад 12 тисяч – діти.

За даними Вільнюського офісу Міжнародної організації з міграції (МОМ) наразі понад 30 тисяч біженці вже повернулися до України..

За даними Держагентства Литви, ще у жовтні реєструвалося 15-17 українців на добу, які прибували до Литви. В від початку листопада середній показник знову зріс до 20-25 осіб на добу.

Найбільше українських біженців осіло у Вільнюсі – 20 тис. осіб, близько 10 тисяч – в Каунасі, ще 6,5 тисячі живуть в Алітусі та Клайпеді.

За даними Державного агентства даних, у Литві працюють 98% повнолітніх українців (майже 55 тисяч людей). Загалом найпопулярніші сфери діяльності такі:

торгівля (продавці, менеджери з продажу, консультанти чи касири) – 4 тисячі українців;
охорона здоров’я (медсестри, психологи, стоматологи, фармацевти) – 3 тисячі людей;
гастрономія (кухарі, кондитери та технологи харчових продуктів і напоїв) – трохи більше 3 тисяч українців.
Дослідження Міжнародної організації з міграції Литви виявило, що кількість українців, які мають намір залишитися в Литві на довший час, зростає. Якщо у перші дні війни українські біженці шукали допомоги з фінансами, житлом та документами, то зараз люди з України найбільше зацікавлені в курсах литовської мови, після яких вони зможуть отримати кваліфіковану роботу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні