В яких областях потепліє у перші дні грудня

0
В яких областях потепліє у перші дні грудня
Уже цієї п'ятниці розпочнеться зима. Втім, у частині областей погода ще порадує своїм теплом. Так, подекуди навіть буде понад +10 градусів.

Про це в ефірі телемарафону розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, пише 24 канал.

Синоптикиня зауважила, що на початку місяця на Півдні очікується захід теплішої повітряної маси.

"По південних областях на 1 – 2 грудня очікуємо вище 10 градусів тепла. Тобто це доволі високі значення, як для цієї пори року", – підкреслила Наталія Птуха.

За орієнтовними прогнозами Укргідрометцентру, сніговий покрив у першій декаді грудня може бути на Заході.

"Навіть більше Львівська, Волинська та Рівненська, й по північному кордону України", – зауважила синоптикиня.

Додала, що на Київщині на метеостанції "Чорнобиль" фахівці будуть спостерігати сніговий покрив, а от на метеостанції "Миронівка", скоріш за все, його вже не буде.

"Тому ось бачимо, що кількасот кілометрів, а вже різниця буде відчутна", – підкреслила Птуха.

Також зазначила, що на вихідних через територію Україн буде пролягати фронтальна система. Тож трохи додасться сніг у західних і в північних областях.

Синоптикиня зауважила, що вже після 3 грудня буде більш спокійна ситуація. Зокрема, переважатиме поле підвищеного тиску, тобто антициклон на території України. Він спричинить певне зниження температури в більшості областей. На Півдні "плюси" ще можуть залишатися. Однак, решта території все ж таки буде в "мінусах".

"Очікуємо, що принаймні в першій декаді грудня по Заходу в Карпатах звичайно і по північних кордонах України цей сніговий покрив буде залишатися. На решті території поки що такого сталого снігового покриву немає, або як і є, то розтане, або буде з прогалинами", – підсумувала Птуха.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні