10 ключових кроків у просуванні сайту в 2024 році*

0
0
Процес просування сайту представляє собою комплексну стратегію, яка складається з ряду специфічних дій. Ці дії націлені на адаптацію веб-ресурсу до критеріїв пошукової системи Google.

Просування здійснюється у кілька етапів. У 2024 році ця стратегія включатиме 10 ключових стадій, спрямованих на досягнення відповідності стандартам Google і підвищення позицій сайту в результатах пошуку:

  • Аудит сайту.

  • Аналіз конкурентів і тематики ринку.

  • Збір та аналіз ключових слів.

  • Групування ключових запитів за частотністю і тематикою.

  • Розробка структури каталогів сайту.

  • Технічний аудит.

  • Внутрішня оптимізація сайту.

  • Застосування принципу Е-Е-А-Т у контенті.

  • Внутрішня перелінковка на сторінках.

  • Зовнішня оптимізація сайту.


  • Процес SEO просування сайту є трудомістким і вимагає часу. Перші результати зазвичай з'являються через кілька місяців. Середній період для досягнення високих позицій у пошуковій видачі варіюється від 3 до 6 місяців, в залежності від стану сайту, конкуренції у ніші та специфіки бізнесу.


Огляд ключових етапів SEO



На початку процесу просування, фахівці починають з аудиту сайту. Метою цього аудиту є оцінка стану веб-сайту, його готовності до оптимізації, та планування необхідних заходів для ефективного просування.

Далі йде аналіз ринку та конкурентів. На цьому етапі визначаються основні конкуренти та лідери ніші, їхні стратегії та методики просування. Такий аналіз допомагає розробити ефективні підходи для SEO.

Потім відбувається робота з семантикою сайту. Збираються ключові слова та фрази, які відображають популярні запити користувачів. Увагу приділяють не лише високочастотним, але й середньо- та низькочастотним запитам, які є актуальними, особливо в контексті голосового пошуку. Кластеризація ключів дозволяє систематизувати їх для оптимізації вмісту на різних сторінках сайту.

Структуризація каталогів сайту – це ключова вимога для пошукових систем, яка вимагає технічного підходу та вмінь програмування. Професійне виконання цієї задачі є важливим кроком у SEO-просуванні.
Технічний аудит та внутрішня оптимізація займаються ідентифікацією та виправленням технічних проблем сайту. Це може включати в себе різноманітні завдання, від корекції помилок у коді до оптимізації структури URL, створення унікального контенту та інші технічні аспекти.

Модель Е-Е-А-Т використовується для формування вмісту сайту. Це новий підхід, що включає досвід автора, експертність, авторитетність та надійність як ключові елементи контенту.

Перелінковка сторінок важлива для відповідності вимогам Google та підвищення зручності навігації для користувачів, забезпечуючи легкий доступ до різних сегментів сайту.
Зовнішня оптимізація включає широкий спектр дій, спрямованих на підвищення популярності та трафіку сайту, зокрема через розміщення інформаційних матеріалів на інших ресурсах з посиланнями на сайт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні