У Польщі висунули вимоги Україні: що відомо

1
У Польщі висунули вимоги Україні: що відомо
Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа своєму українському колезі Олександроі Кубракову, у якому закликав виконати вимоги польських протестувальників.

Про це повідомили в польському Міністерстві інфраструктури, пише ТСН.

На думку польського міністра, одна з причин протесту – електронна черга, запроваджена Україною для вантажівок, які повертаються до ЄС без вантажу. Така система нібито унеможливлює виконання подальших замовлень і знижує конкурентоспроможність компаній. Крім того, на думку мітингувальників, нова система допускає нерівне ставлення до перевізників з України та Польщі.

У листі Адамчик закликав до "термінових дій щодо виконання вимог польських автоперевізників". Він пропонує скасувати обов’язкову реєстрацію вантажівок в електронній черзі щонайменше на двох пунктах пропуску: Зосін – Устилуг і Нижанковичі – Мальховичі.

Окрім того, перевізники-протестувальники вимагають насамперед відновлення дозволів на міжнародні перевезення для українських водіїв, які було скасовано згідно з угодою між Євросоюзом та Україною від 1 липня 2022 року.

Для цього Адамчик звернувся до Європейського комісара з транспорту з проханням, щоб українські транспортні фірми знову були змушені отримувати дозволи.

У польському Мінінфраструктури також зазначили, що наразі триває підготовка до засідання Транспортної ради ЄС, яке відбудеться 4 грудня 2023 року в Брюсселі. На ньому збираються обговорити наслідки угоди щодо скасування необхідності отримання дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А-а трикратного зе-крадія наших пенсій то не позбулися!!! ЩОБ ТИ ЗДОХ жидячий зеленський-клоун СМЕРДЯЧИЙ Вдавившись Краденими В Нас Пенсіями!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні