В українському місті зафіксували підвищений рівень радіації: що сталося

0
В українському місті зафіксували підвищений рівень радіації: що сталося
В окупованому Маріуполі зафіксували підвищений радіаційний фон на пляжі Піщаний у районі порту, який у 15,5 раза є вищим від норми.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

"В Маріуполі зафіксували в 15,5 разів підвищений радіаційний фон на пляжі Піщаний в районі порту. Рівень становив 4,04 мкЗв/г при рівні безпеки для людини 0,26 мкЗв/г. Тобто в 15 разів більший за безпеку", – йдеться в заяві Андрющенка.

Місцеві пропагандисти переконують, що таке зростання рівня радіації начебто безпечне, і з’явилось через шторм. Насправді обидва твердження хибні, зазначив радник мера.

Андрющенко пояснив, що у районі пляжу Піщаний справді існують так звані "чорні піски", які "фонять". І точковий рівень радіації цих пісків міг нашкодити людині, яка б проводила там системно багато часу.

"Однак, справжня причина висого рівня та оголення пісків – не шторм, а російська окупація. Точніш – бомбардування та ракетні обстріли міста", – наголосив радник міського голови.

За його словами, підвищений радіаційний фон у Маріуполі існує не лише на пляжі Піщаний.

"Якби хтось проміряв рівень радіації на "Азовсталі" на зараз, а також зробив аналіз складу ґрунту та пилу, що розносяться вітром по місту та дощем у море, то картина стала би по-справжньому апокаліптично яскрава. Саме тому росіяни тут не міряють, аби приховати справжній екоцид", – зазначив Андрющенко.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні