28 листопада - Стефана Нового: що сьогодні категорично не можна робити

0
28 листопада - Стефана Нового: що сьогодні категорично не можна робити
28 листопада за новим церковним календарем згадують святого преподобномученика і сповідника Стефана Нового. У народному календарі - Сойкін день.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 28 листопада
- якщо сніг випав цього дня - до весни вже не розтане;
- вітер завиває - не затихне до кінця грудня;
- тепло і йде мокрий сніг - травень буде теплий, а навесні - багато дощів.

У народному календарі 28 листопада - свято Сойчин день. Було помічено, що саме цього дня птахи сойки, які завжди ластяться до людей, обов'язково прилітають до житла.

Що не можна робити 28 листопада
- лаятися і сваритися;
- відмовляти в допомозі тим, хто просить;
- порушувати правила посту;
- ображати птахів і тварин.

За народними прикметами не варто цього дня давати в борг - вважається, що так можна віддати своє щастя. Але правильним буде тільки не пропонувати щось позичити, але якщо просять допомогти - то це потрібно зробити.

Що можна робити 28 листопада
Цього дня можна піти до храму. Святого мученика Стефана просять про заступництво, позбавлення від недуг, допомоги у важкий життєвий період. Тим, хто дотримується посту, дозволяється гаряча їжа з олією і риба. Раніше ми публікували детальний календар харчування на Різдвяний піст по днях.

У народі вважається, що цього дня слід прислухатися до порад старших - вони допоможуть розв'язати складні завдання. Гарна прикмета - побачити сойку, а ще краще - почути її спів. Сойок у народі вважають особливими - за їхнє яскраве оперення та вміння наслідувати голоси людей. Вірять, що сойка - віщий птах. Зустріч із нею, особливо цього дня - це щасливий знак, а якщо при цьому загадати бажання - обов'язково збудеться. Також у народі вірять, що на крилах у сойки заховані крихітні дзеркала, в яких можна побачити своє майбутнє. Є й інша прикмета дня: слід набрати в жмені снігу, загадати бажання і підкинути його над головою.

28 листопада - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Тимофій, Микола, Григорій, Данило, Федір, Костянтин, Павло, Сергій, Олексій, Анна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні