Стало відомо, як ЗСУ готувались до повномасштабного вторгнення рф

0
Стало відомо, як ЗСУ готувались до повномасштабного вторгнення рф
До 24 лютого військові на Луганщині вже зайняли бойові позиції у траншеях. Їх підготовлювали до того, що за певною командою чи під час обстрілу кожен уже мав знати, де буде перебувати, що потрібно займати оборону.

Про це Герой України зі Львова, майстер-сержант мотопіхотного батальйону 24-ї ОМБр імені короля Данила Дмитро Бублик розповів в інтерв’ю, пише ТСН.

“24 лютого ми були в окопах. Тоді прилетів перший штурмовик, і ми не знали чий. Думали, що це наша авіація прилетіла. Але це була не наша, вона з боку Стаханова, десь звідти прилетіла”, — каже Дмитро Бублик.

Трохи пізніше, за словами військового, проводилися штурмові дії на околиці Попасної.

“Зі своїми людьми ми займали оборону, щоб противник не зайшов із Первомайська. По перехопленню бойовики противника сказали, що ми вже “в республике”, — розповів Дмитро Бублик.

Військовий каже, що тоді стало страшно передусім за людей.

“І стало страшно через те, чи я впораюся з тим. Я боявся, що я не зможу адекватно вирішити якусь проблему або віддати якийсь чіткий наказ. І це було дуже страшно, але я того не показував”, — розповів Дмитро Бублик.

За його словами, військові дізнавалися про те, що відбувається по всій Україні, від нових людей, які приходили. Зв’язок був, але дуже слабкий.

"Тоді зв'язок уже був не український. Пробували, коли припиняли працювати глушилки противника, то там було кілька секунд, кілька хвилин, щоб зателефонувати чи написати додому. Але в більшості випадків я забороняв користуватися телефонами. Бо був випадок, що прийшла нова людина, їй пояснили, що не можна користуватися телефоном. Користуйся, але десь у підвалі. У вечірній час він зателефонував додому чи йому хтось зателефонував. У той момент, коли він забрав телефон від вуха, снайпер поцілив йому в щоку", — розповів військовий.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні