Вітамін D3: вплив на здоров’я*

0
1
Раніше вважали, що вітамін D3 (холекальциферол) потрібен лише для попередження рахіту у малюків та укріплення кісток дорослих. Наразі відомо, що ця біологічно активна речовина впливає на дуже багато процесів в організмі людини.



На сайті https://liki.ua/shop/vitamin-d3 можна дізнатися більше про лікарські засоби з вітаміном D3. Портал liki.ua пропонує також відвідувачам знайти потрібний препарат та забронювати його у перевіреній та зручній аптеці. Купити й забрати замовлення можна безпосередньо на місці. Портал liki.ua також надасть можливість заощадити завдяки наявності різноманітних акцій.

Вплив вітаміну на волосся та нігті



У багатьох жінок та чоловіків при нестачі холекальциферолу спостерігається значне погіршення стану волосся, а також його випадіння. Річ у тому, що ця речовина впливає на розвиток волосяних фолікулів, а її дефіцит провокує їхнє передчасне старіння. Обов’язково здайте аналіз на рівень цього вітаміну, якщо ви помітили погіршення стану волосся, його ламкість і випадіння.

За здоров’я і міцність нігтів відповідає такий елемент, як кальцій. Засвоюваність та баланс кальцію в організмі, в свою чергу, залежить від рівня холекальциферолу. Якщо ваші нігті повільно ростуть, часто розшаровуються, то це може бути сигналом дефіциту важливих вітамінів і мінералів. Тому першочергово рекомендується перевірити рівень вітаміну D3.

Чим корисний вітамін D3?



Здоров’я та краса шкіри також будуть залежати від цієї біологічно активної речовини. Дефіцит вітаміну D3 може викликати:

  • сухість шкіри;

  • зниження пружності шкіри;

  • появу зморшок.


  • Холекальциферол захищає шкіру, а також сприяє її швидкій регенерації. Він стимулює вироблення колагену, завдяки якому шкіра гладка, зволожена та пружна.

    Холекальциферол також здатен впливати на обмін речовин. Синтез гормонів контролюється такою ділянкою мозку, як гіпоталамус. Якщо в крові достатній рівень вітаміну D3, то гіпоталамус спонукає клітини спалювати жир, дефіцит цієї речовини призводить до накопичення жирової тканини. Тож якщо попри дієти та тренування ви не можете схуднути, то можливо причиною цього є дефіцит важливого вітаміну.

    Перед початком вживання будь-якого препарату вітаміну D3 необхідно проконсультуватися з лікарем та здати аналіз крові, щоб визначити рівень цієї речовини в організмі. Потім вже можна знайти потрібний лікарський засіб на liki.ua.
Теги: Вітамін D3
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні