У Повітряних силах повідомили, чи може негода впливати на атаки рф

0
У Повітряних силах повідомили, чи може негода впливати на атаки рф
Холод, сильний вітер і погана видимість, які сьогодні спостерігаються в Україні, впливають на роботу авіації, а також на здатність РФ «прицільно» бити дронами.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише Главком.

Він зазначив, що термін «нельотна погода» існує не просто так. На роботу БПЛА впливає потужність вітру, їх може просто здувати. «Якщо сильний вітер, то це може впливати, бо може просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А БПЛА - це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода дещо впливає», – зазначив Ігнат.

Водночас він попередив, різкі перепади температури з «мінусової» на «плюсову» можуть призвести до обмерзання фюзеляжу літаків. Це ускладнює роботу авіації.

Також погані погодні умови негативно впливають і на роботу ППО. «Якщо зенітно-ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактор щодо ефективності їх роботи», – наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат зазначив, що сьогоднішня ніч була для України досить спокійною у порівнянні з попередніми днями. Він зазначив, що цієї ночі «були моменти застосування ракет Х-59, але безуспішно для ворога». За його словами, дронів сьогодні не було, бо, очевидно, ворог зробив собі перепочинок після великої партії, яку запустив позаминулої ночі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні