Український блогер навмисно конфліктував з військовими та знімав стріми

0
Український блогер навмисно конфліктував з військовими та знімав стріми
Співробітники СБУ повідомили про підозру блогеру-провокатору з Києва, який робив "скандальні" стріми. Як стало відомо OBOZ.UA, йдеться про Віталія Бяльського.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Служби безпеки у Києві та Київській області.

"Кіберфахівці Служби безпеки задокументували у Києві інформаційно-підривну діяльність столичного блогера, який займався дискредитацією Сил оборони. Зловмисник у комендантську годину навмисно пересувався вулицями міста та провокував конфліктні ситуації з військовослужбовцями ЗСУ та правоохоронцями", – розповіли в СБУ.

Під час конфліктних ситуацій зловмисник робив відеостріми на власній сторінці у соцмережі Facebook, в яких ображав захисників України та фіксував їхні геолокації на території столиці.

За даними слідства, деструктивний контент "підігравав" російським пропагандистам, що роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Крім того, спецслужби ворогамогли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відслідковування місць їхнього перебування.

Під час обшуків за місцем проживання блогера правоохоронці виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення провокативного контенту на користь країни-агресора РФ. Зловмиснику повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. В СБУ додали, що вирішується питання щодо можливої додаткової кваліфікації злочинних дій підозрюваного.

"Оскільки фігурант не з'явився на розгляд клопотання про обрання йому запобіжного заходу, його буде доставлено до суду примусово на підставі ухвали про привід. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину", - наголосили в пресслужбі.

Варто додати, що СБУ не називає ім’я підозрюваного, проте з власних джерел нам стало відомо, що йдеться про Віталія Бяльського.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні