Майор ЗСУ розповів на яку країну НАТО путін ймовірно готує напад

1
Майор ЗСУ розповів на яку країну НАТО путін ймовірно готує напад
Росія рано чи пізно нападе на країни НАТО. Однієї із перших держав, ймовірно, буде Литва.

Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю OBOZ.UA, пише ТСН.

"Німецькі аналітики вже говорили: якщо Путіну вдасться реалізувати свій план із захоплення України, йому знадобиться усього шість років, аби піти війною на країни НАТО. Цілком можливо, що це будуть країни Балтії чи Польща. Рано чи пізно Путін вступить в конфлікт з країнами НАТО, тому що кремлівська пропаганда весь час наголошує, що Росія воює саме з цим блоком", - пояснив він.

На його думку, Путін розпочне із Литви, оскільки йому потрібно пробити сухопутний коридор до Калінінграду.

"Важливо подивився, наскільки країни Альянсу, які декларують, що у разі нападу одразу візьмуть участь у бойових діях проти агресора згідно 5 статті Статуту НАТО, дійсно будуть готові це робити. Адже ця 5 стаття написана досить хитро. Там немає згадки про те, що війська НАТО одразу вступають в бойові дії. Там зазначається, що будуть певні консультації", - зауважив Гетьман.

За його припущеннями, навіть у разі нападу Росії на одну із країн-членів НАТО США, ймовірно, не вступлять у прямий конфлікт.

"На початку це може бути якась допомога зброєю чи обмежений контингент, чи ще щось. Думаю, Путін пішов би на таку агресію раніше. Просто він зав’яз в Україні і зараз йому потрібен час, аби підготуватися", - підсумував експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у разі нападу Росії на одну із країн-членів НАТО буде велика стурбованість
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні