Зеленський прокоментував ситуацію щодо блокади на польсько-українському кордоні

0
Зеленський прокоментував ситуацію щодо блокади на польсько-українському кордоні
Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію щодо блокади кордону з Україною польськими страйкарями, що триває з 6 листопада. Володимир Зеленський пояснив такі дії польських далекобійників політичними кроками Польщі.

Про це передає «Європейська правда».

За словами Зеленського, на польському кордоні з’явився «новий виклик». Попри це, президент заявив, що через певний час ситуація на кордоні з Україною налагодиться.

«Я вважаю, нам треба мати дуже виважену політику. Мати план дій, за яким йти. І у нас є цей план. Працює прем'єр-міністр, також віцепрем'єрка Стефанішина, також на рівні МЗС і Міністерства інфраструктури. Усе це є. Я впевнений, що ми зможемо все це зробити. Я думаю, нам треба дати трохи часу нашим сусідам. Усе потеплішає», – заявив Володимир Зеленський.

Станом на 25 листопада, за даними Державної митної служби України, на кордоні з обидвох боків стоять понад 11 тис. українських вантажівок. Найбільша черга на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин», де застрягли 2500 вантажівок.

Раніше було анансовано евакуацію водіїв з заблокованих пункті пропуску.

Додамо. що з 6 листопада 2023 року триває блокада кордону Польщі та України, яку організували польські перевізники за підтримки ультраправої партії «Конфедерація».

Ця партія сповідує антиєвропейську ідеологію та часто виголошує антиукраїнські заяви, медійно бореться проти українських біженців, і водночас заявляє, що акція протесту на кордоні є суто економічною та не має політичного контексту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні