Стало відомо, чому поляки блокують польсько-український кордон

1
Стало відомо, чому поляки блокують польсько-український кордон
Блокада, яка зараз відбувається на польсько-українському кордоні, є відголосом внутрішньої боротьби в Польщі, тобто парламентських виборів.

Про це заявив радник ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу.

За його словами, треба дочекатися формування коаліційного уряду, який формують навколо персони Дональда Туска.

"Це має відбутися до 15 грудня. Думаю, що сьогоднішній уряд трошки відсторонився від проблематики, тому що вже йде, а нового уряду ще немає. Наголошу, що все, що відбувається сьогодні на кордоні з Україною, не є державною політикою Польщі. Це абсолютно точно проти інтересів Польщі з погляду конкурентності, тому що транспортний безвіз для України є у межах наших домовленостей з Європейським Союзом", - каже Подоляк.

Він додає, що Європейська комісія підтримує Україну в цьому плані, тому що ми працюємо у межах відкритої економіки, до якої належить вже частково Україна і повністю – Польща.

"Ситуацію на контролі тримає президент України, прем'єр-міністр та міністр інфраструктури, вони постійно ведуть певні діалоги;
подібні економічні конфлікти, "торговельні війни" у нас ще будуть. На жаль, політика протекціонізму в певних країнах, навіть якщо вони мають стосунок до загального європейського ринку, все ж таки існує. Це лише про Україну", - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ага, шашличків нехай підвезе
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні