Стало відомо, які продукти подорожчають перед Новим роком

0
Стало відомо, які продукти подорожчають перед Новим роком
Сезон цитрусових офіційно розпочнеться в грудні 2023 року. Експерти попереджають, що підвищений попит призведе до зростання цін на ці фрукти напередодні новорічних свят. Такий прогноз повідомила очільниця відділу маркетингу гуртового ринку Тетяна Шувар.

Про це пише Главком.

«Офіційно сезон цитрусових відкривається з грудня, проте особливістю цього року є той факт, що підприємці ринку «Шувар» почали активно імпортувати грецьку мандаринку ще з липня місяця Торік, мандарини в липні не імпортувалися. Пояснюється таке явище змінами вподобань споживача», – розповідає Шувар.

Ціни на цитрусові залежать від розміру та країни походження. Найдорожчі товари надходять з Італії, Іспанії та Греції, а найдешевші – з Туреччини.

Крім того, експертка каже, що на ціни фруктів впливає і сезон.

«Найдорожчі вони як правило за 10-14 днів до свята Миколая та на початку сезону, коли пропозиція ще невелика. Вже після 6 грудня вартість цитрусових може знизитися на 5-10%», – каже Тетяна Шувар.

Ціни на мандарини
Турецький мандарин сорту Суцума – 45-60 грн за кг;
Італійська климентинка – 60-68 грн за кг;
Іспанська – 85-90 грн за кг;
Африканська – 95-100 грн за кг.
За інформацією Тетяни Шувар, у 2023 році дефіцитними цитрусові точно не будуть, однак ціна на них точно буде рости.

За прогнозами аналітиків, до свята Миколая банани подорожчають на +10%, а мандарини та інші цитрусові – на 15-18%. Однак після 6 грудня ціна буде знижена.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні