Деяким чиновникам в Україні удвічі підвищать зарплату

0
Деяким чиновникам в Україні удвічі підвищать зарплату
Деяким чиновникам в Україні можуть удвічі збільшити зарплати під час війни. На такі "покращення" можуть розраховувати працівники деяких місцевих держадміністрацій.

Про це йдеться у постанові уряду №787 від 21 листопада, передає ТСН.

Зазначається, що підвищення зарплат торкнеться працівників держадміністрацій, які виконують свої обов'язки на прифронтових та звільнених територіях України.

Згідно з документом, місцеві державні адміністрації на територіях відновлення (тих, де велися бойові дії або вони були тимчасово окуповані) та прифронтових територіях можуть отримувати додаткові кошти з місцевих бюджетів на оплату праці працівників до 100% від розміру фонду оплати праці, затвердженого у державному бюджеті.

Згідно з постановою уряду, до території відновлення відноситься територіальна громада, що відповідає хоча б одному з таких критеріїв:

на території громади відбувалися бойові дії;
територія громади або її частина була тимчасово окупована;
на території громади наявні руйнування об’єктів критичної та соціальної інфраструктури, об’єктів житлового фонду внаслідок ведення бойових дій та/або обстрілів;

територія громади характеризується значним переміщенням населення до інших регіонів чи інших держав та різким погіршенням рівня соціально-економічного розвитку.

Крім того, у лютому 2023 року Мінреінтеграції оновило перелік територій України, на яких ведуться бойові дії, або вони тимчасово окуповані, на основі якого внутрішньо переміщені особи отримують виплати.

До переліку територій можливих та активних бойових дій увійшли населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській та Запорізькій областях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні