Стало відомо, чому ЄС не може постачати Україні більше зброї

0
Стало відомо, чому ЄС не може постачати Україні більше зброї
Виробничий потенціал оборонних підприємств ЄС сягне мільйона артилерійських снарядів щороку, починаючи з весни 2024, однак 40% продукції продається за межі Європи. З цієї причини Україна отримає менше зброї, заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Про це пише DW, передає Главком.

Відповідну заяву Бретон зробив на сесії запитань і відповідей Європарламенту на тему зобов'язань ЄС щодо надання Україні мільйона боєприпасів до березня 2024 року. За його словами, до кінця наступного року кількість артилерійських снарядів становитиме 1,3 – 1,4 млн.

Єврокомісар заявив, що він особисто відвідав підприємства, які займаються виробництвом снарядів у 15 країнах ЄС. Він зазначив, що «проблема полягає в ситуації з контрактами загалом», оскільки близько 40% продукції залишає Європу і йде до третіх країн.

Тьєррі Бретон підкреслив, що європейським країнам потрібно зробити Україну пріоритетним напрямом для експорту снарядів, але рада ЄС відкидає таку пропозицію. Він додав, що країні ЄС не підписують достатню кількість контрактів на виробництво зброї, що також могло б прискорити поставки в Україну.

Єврокомісар зазначив, що виробництво зброї прискорюється і Європейський Союз може постачати набагато більше зброї для України, але політичне керівництво не проявляє такої волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні