Стало відомо, який наказ військовим рф віддав путін

1
Стало відомо, який наказ військовим рф віддав путін
ЗСУ продовжують бойові дії в районі Авдіївки, завдаючи росіянам непомірних втрат в живій силі та техніці.

Про це розповів генерал української армії, голова Служби зовнішньої розвідки (у 2005 – 2010 роках) Микола Маломуж, пише Главред.

За його словами, наступ росіян з метою оточення Авдіївки - це "момент істини" для кремлівського диктатора Володимира Путіна.

"Він особисто давав вказівку "захопити" місто за два тижні", – наголосив Маломуж.

Ворог масово перекидує в наступ на позиції ЗСУ в районі Авдіївки десятки підрозділів, включаючи десантників, найманців, мобілізованих, а також чеченців та бійців групи "Вагнер". Однак українська армія утримує там міцні оборонні позиції. Ситуація в Авдіївці наразі складна, оскільки російські сили масово концентруються там, концентруючи всі доступні війська з інших фронтів та перекидуючи їх з Росії. Навіть Куп'янськ, здається, втратив для них пріоритетність.

"Шансів нині замкнути кільце, тим більше "взяти" Авдіївку – у ворога немає. Аби "взяти", треба надзвичайно потужні ресурси додаткові та час", – сказав генерал української армії.

Українська армія не лише відбиває атаки ворога, але й ефективно здійснює ураження російських сил. Протягом лише 18 листопада Збройні сили України знищили 1190 окупантів, значна частина з них була ліквідована в районі Авдіївки. Це приблизно 400-500 ворожих бійців щодня, що представляє собою значні втрати для противника на цьому конкретному напрямку. Крім того, є і поранені серед окупантів. Українська армія також активно наносить удари по техніці російських військ.

"Нині виконується завдання нищити резерви на Авдіївці, на Бахмуті. І частково це такі ж сектори, які виконують додаткові завдання – Куп'янськ, Шахтарськ. Періодично Вугледар, Мар'їнка", – додав голова Служби зовнішньої розвідки (у 2005 – 2010 роках).

Ворог, за вказівкою Путіна, намагається захопити Донецьку та Луганську області. Проте основний акцент для російських сил - це Авдіївка. Все це робиться з метою демонстрації, нібито Збройні сили України "не мають успіху". Крім того, для очільника Кремля важливо мати конкретні "перемоги" перед стартом виборчої кампанії, оскільки весною 2024 року в Росії заплановані вибори президента.

"Відчуваємо, що буде дуже тяжко. Але, передбачаю, згідно з оцінкою ситуації, ми там вистоїмо. А в перспективі, можливо, підемо в контратаки. Якщо не там, то в інших секторах поруч", – сказав Маломуж.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Окупанти продовжують бойові дії в районі Авдіївки, завдаючи росіянам непомірних втрат в живій силі та техніці"...???!!! Ви хоч читайте те що пишете.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні