Стало відомо, що планував зробити Лукашенко на початку вторгнення рф в Україну

0
Стало відомо, що планував зробити Лукашенко на початку вторгнення рф в Україну
На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розглядав можливість втечі через Польщу, оскільки не довіряв Кремлю.

Про це пише польский журналіст Збіґнєв Парафянович у своїй книзі Polska na wojnie ("Польща на війні"), пише УНІАН.

Так, польські посадовці розповіли журналісту на умовах анонімності, що в перші місяці російського вторгнення в Україну Варшава була серйозно занепокоєна через можливий вступ Білорусі у війну. Але самим лише занепокоєнням поляки не обмежилися і почали готувати сценарій відправки в Білорусь "антирежимних диверсійних груп", щоб вони сіяли хаос в тилу білоруської армії.

Однак сам Лукашенко тоді був так нажаханий, що навіть почав надсилати до Варшави різними каналами запити про те, чи дозволять йому перетнути кордон і вилетіти з найближчого польського аеропорту. Як зазначається, диктатор чудово розумів, що росіяни не дозволять йому вилетіти з білоруського повітряного простору, якщо війна піде за поганим для них сценарієм.

Також у книзі розповідається, що під час російсько-українських мирних переговорів у березні 2022 року, які проходили на білоруській території, саме польські спецпідрозділи гарантували безпеку українських делегатів. Польські бійці супроводжували українців на гелікоптерах, які приземлилися на білоруській землі.

За збігом обставин, у перші дні повномасштабного вторгнення польські спецпризначенці перебували у Броварах, де вони тренували українських колег. Але евакуюватися одразу вони не стали, а затрималися на певний час, аби зібрати розвідувальні дані. Стверджується, що аналогічно відбулося із британськими спецпризначенцями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні