У Волинській області поліцейські на службовому авто наїхали на чоловіка і виписали штраф

0
У Волинській області поліцейські на службовому авто наїхали на чоловіка і виписали штраф
У Ковелі навпроти будівлі поліції патрульний автомобіль «Мітсубісі» наїхав на місцевого жителя Романа С., який переходив дорогу. Чоловік повідомив про це на спеціальну лінію «102».

Про це пише Ковель медіа.

Працівники патрульної поліції склали постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. Про це йдеться у рішенні Ковельського міськрайонного суду від 14 листопада.

Обурений чоловік звернувся із позовом на протиправні дії правоохоронців, оскаржуючи постанову.

У судовому засіданні позивач пояснив, що 16 серпня 2023 року приблизно о 15-й годині проходив по тротуару на вулиці Незалежності, навпроти Ковельського РУП ГУНП у Волинській області. Перед ним у двір поліції заїхав службовий автомобіль, який відразу почав рух назад, не надавши йому переваги, внаслідок чого було скоєно на нього наїзд. Тоді він підійшов до поліцейських та зробив зауваження, на яке вони не реагували, а тому змушений був зайти в приміщення поліції та повідомити про цей факт. Працівниця поліції, почувши його претензії, запропонувала написати заяву та надала відповідний бланк. Трохи пізніше повідомила, що оформляти заяву не потрібно і запропонувала звернутися на лінію «102», де вона буде зафіксована, на що він погодився.

Через деякий час у відділі патрульної поліції старший лейтенант Олена Сорочук склала постанову про притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності за ст. 183 КУпАП та накладення штрафу в сумі 3400 гривень.

За версією патрульних, ніякого наїзду не було, а пішохід здійснив «прямий умисел – завідомо неправдивий виклик працівників поліції».

Представник відповідача в судове засідання не з’явилася, у відзиві на позовну заяву прохала розглянути справи у її відсутності. У задоволенні позовних вимог просила відмовити повністю.

Об’єктивність поданих тверджень позивача підтверджується відеозаписом з місця події, у відповідності з яким встановлено, що автомобіль поліцейських, рухаючись заднім ходом, не надав переваги пішоходу, який переходив по пішохідному переходу.

На переконання суду, виявивши такий факт та вислухавши рекомендацію поліцейської, чоловік правомірно зателефонував на спеціальну лінію «102».

Суддя В’ячеслав Лесик позов задовольнив повністю, скасував постанову старшого лейтенанта поліції Олени Сорочук та закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення. Також ухвалив стягнути з Управління патрульної поліції у Волинській області на користь позивача судовий збір в розмірі 536 гривень 80 копійок.

Втім, рішення може бути оскаржене до Восьмого апеляційного адміністративного суду у місті Львові.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні